Vekrakos
Spartorama | Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Spartorama 09/03/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Τιμώντας παράλληλα την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, τους αγώνες για ισότητα και δικαιώματα, ενάντια στην έμφυλη βία

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις σημερινές στάσεις εργασίας που προκήρυξαν η Δ.Ο.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τιμώντας παράλληλα την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, τους αγώνες για ισότητα και δικαιώματα, ενάντια στην έμφυλη βία, επέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα στην Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη για ίση αμοιβή, ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες παραμένουν δυστυχώς ανεκπλήρωτα εν έτη 2024.

Ο αγώνας για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλους και όλες πιο επίκαιρος από ποτέ!

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Τιμούμε τη σημερινή ημέρα της γυναίκας, στον αγώνα για ισότητα και δικαιώματα, ενάντια στην έμφυλη βία.
  • Ενώνουμε τη φωνή του κλάδου με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ενάντια στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που ψηφίζεται σήμερα.
  • Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό με τις απανωτές προσφυγές ενάντια στην Απεργία – Αποχή από την "αξιολόγηση" που επιχειρεί να επιβάλει, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
  • Αντιπαλεύουμε τους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της.
  • Αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή και ποιοτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υπηρέτηση του συνόλου των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των μαθητριών μας.


Οδός Εμπόρων