Vekrakos
Spartorama | Επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Spartorama 06/03/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία
Επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης
«..θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ως απόλυτη δικαίωση του πολύχρονου και σθεναρού αγώνα μας για την υλοποίηση του εν λόγω Σχολείου- Νηπιαγωγείου (1986-2024)»

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης  εκφράζει τον απερίγραπτο ενθουσιασμό της για την ολοκλήρωση και παράδοση των οριστικών μελετών ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, εντός οικοπέδου, στο ΟΤ 175 της περιοχής του Ν. Κόσμου -Ψυχικού Σπάρτης.

Οι εντυπώσεις από την πρώτη προσέγγιση των Μελετών είναι ΑΡΙΣΤΕΣ, αφού ΟΛΑ δείχνουν ότι, έχει γίνει μια εξαιρετική, καθ’ όλα, Μελέτη, από την Τεχνική Εταιρεία Μελετών ΗΛΙΔΑ, που θα δώσει στη Σπάρτη ένα νέο, πρότυπο, σύγχρονο και ασφαλές Διδακτήριο, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής του τόπου μας και θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης και αναπτυσσόμενης συνοικίας της πόλης, που στερούνταν Σχολικής μονάδας.

Ως Επιτροπή των κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης  θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ως απόλυτη δικαίωση του πολύχρονου και σθεναρού αγώνα μας για την υλοποίηση του εν λόγω Σχολείου- Νηπιαγωγείου (1986-2024), πράγμα που σηματοδοτεί έντονα πως όταν μια κοινωνία ενδιαφέρεται ενεργά για τα πραγματικά προβλήματά της και αγωνίζεται, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μας, προς τον τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα και προς τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θ. Βερούτη, οι οποίοι με σοβαρότητα, ευθύνη, ειλικρίνεια και γνώση αυτοδιοικητική αγκάλιασαν και υποστήριξαν την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, καταλήγοντας, με τη συνεργασία των κατοίκων, στο σημερινό θετικότατο αποτέλεσμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πιστεύουμε ακράδαντα, επειδή γνωρίζουμε πως υπάρχει εκφρασμένη η πολιτική βούληση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δ. Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θ. Βερούτη, ότι το έργο θα ενταχθεί, άμεσα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε, το συντομότερο δυνατόν, η Σπάρτη και η περιοχή Νέου Κόσμου-Ψυχικού, να αποκτήσουν, επιτέλους, αυτό το διδακτήριο στολίδι, που προδιαγράφουν οι Μελέτες.


Σπάρτη 4-3-2024

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Οδός Εμπόρων