Vekrakos
Spartorama | Οι κινήσεις από την Ι. Μητρόπολή μας κατά του Νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Οι κινήσεις από την Ι. Μητρόπολή μας κατά του Νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Spartorama 18/02/2024 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία
Οι κινήσεις από την Ι. Μητρόπολή μας κατά του Νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων
Συγκάλεσε δύο Ιερατικές συνάξεις κληρικών στη Σπάρτη και τους Μολάους, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά και να αποφασιστεί εν τέλει να δημοσιευτεί Ψήφισμα των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με πρώτο και κύριο εκφραστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη αυτής κ.κ. Ευστάθιο, στάθηκε εξαρχής αντίθετη με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το λεγόμενο γάμο των ομοφυλοφίλων. 

Από τη στιγμή της ανακοινώσεως της προθέσεως του Πρωθυπουργού για την κατάθεση του σχετικού Νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντιευαγγελικό, αντεθνικό, αντικοινωνικό και επικίνδυνο, η Ιερά Μητρόπολη έλαβε τα εξής μέτρα: 

  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος εξέφρασε την αντίθεσή του για το γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία από αυτούς στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, δημοσιεύοντας την τοποθέτησή του στα Μέσα Ενημερώσεως.
  • Επικοινώνησε προσωπικά και απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και τους Βουλευτές του Νομού επισημαίνοντας τους κινδύνους του προς ψήφιση Νομοσχεδίου και παρακαλώντας τους να το καταψηφίσουν.
  • Διαβάσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ι. Μητροπόλεώς μας η σχετική με το θέμα Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και μοιράστηκε στους Ιερούς Ναούς το φυλλάδιο «Προς το Λαό», με το οποίο ενημερώθηκε το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.
  • Ο Μητροπολίτης μας παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και σε άλλα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα Μέσα Ενημερώσεως, παρουσιάζοντας τη θέση της Εκκλησίας και ενημερώνοντας την κοινή γνώμη.
  • Συγκάλεσε δύο Ιερατικές συνάξεις κληρικών στη Σπάρτη και τους Μολάους, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά και να αποφασιστεί εν τέλει να δημοσιευτεί Ψήφισμα των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με το οποίο εκφράζουν την θλίψη τους και απογοήτευσή τους για την πρόθεση της Κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα καλούν τους Βουλευτές του  Νομού μας να καταψηφίσουν το επαίσχυντο Νομοσχέδιο προκειμένου να μην ψηφισθεί.
  • Με την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας, την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, με καλεσμένο ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, τονίσθηκε ιδιαίτερα ο υγιής θεσμός της οικογένειας, η οποία αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και όχι από ομοφυλόφιλους γονείς Α και Β.
  • Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παράλληλα συνεργάστηκε με άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να ενισχυθεί με όσους περισσότερο τρόπους γίνεται ο θεσμός της οικογένειας.
  • Τέλος, καλούνται όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Πατέρα μας  Κύριο Ιησού Χριστό, την Μητέρα μας Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας, ώστε οι πολιτικοί της Πατρίδος μας, αλλά και όλοι μας,  να πράττουμε το θέλημά Του επ’ ωφελεία της ψυχής και του έθνους μας.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Οδός Εμπόρων