Vekrakos
Spartorama | Η Λακωνία κινδυνεύει να μείνει με νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο στα χαρτιά

Η Λακωνία κινδυνεύει να μείνει με νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο στα χαρτιά

Spartorama 26/08/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Η Λακωνία κινδυνεύει να μείνει με νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο στα χαρτιά
«Ήδη μέσα στο καλοκαίρι υπέβαλαν παραιτήσεις τρεις παθολόγοι, εξέλιξη που μόνο δυσοίωνη μπορεί να χαρακτηρισθεί»

Η αναξιοπιστία, η πολιτική παραπλάνηση, ο κυνισμός η αδιαφορία για τον πολίτη και την καθημερινότητα του, παρά τις τεράστιες προσπάθειες τον πληρωμένων κοντυλοφόρων και τον αναλυτών με το ακουστικό στο αυτί, αφήνει εμφανείς τις πληγές στην κοινωνία.

Η Λακωνία κινδυνεύει να μείνει με νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο στα χαρτιά.

Η πολιτική αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΝΔ και του Μητσοτάκη παίρνει σάρκα και οστά στο νομό μας.

Προεκλογικά υπόσχονταν ενίσχυση και στελέχωση του ΕΣΥ, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας. Από τις πρώτες κιόλας εκατό μέρες, τα δείγματα γραφής της εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής  στο δημόσιο σύστημα υγείας. οδηγεί σε κλιμάκωση των προβλημάτων με ορατό κίνδυνο την λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου στην Σπάρτη.

Η όξυνση των προβλημάτων της στελέχωσης και χρηματοδότησης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας τα οδηγούν σε λειτουργική ανεπάρκεια και κατάρρευση των υγειονομικών δομών στην Λακωνία.

Αυξάνονται συνεχώς οι παραιτήσεις των γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και δυστυχώς το ήδη υποστελεχωμένο και δομικά προβληματικό Νοσοκομείο της Σπάρτης δεν θα εξαιρούνταν από αυτό το φαινόμενο, κύριο αίτιο του οποίου αποτελεί η εφημεριακή υπερεργασία.

Ήδη μέσα στο καλοκαίρι υπέβαλαν παραιτήσεις τρεις παθολόγοι, εξέλιξη που μόνο δυσοίωνη μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Σπάρτης, με έγγραφό του 3/8/23 εκτός της αναφοράς των τριών παραιτήσεων, ανέφερε πως «εμβαλωματικές ΄΄λύσεις΄΄ με εφημερία τομέα δεν είναι ασφαλείς για τους ασθενείς και διαχέουν το πρόβλημα σε όλο το νοσοκομείο».

Οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Γυθείου απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας  προς όλους τους αρμοδίους, καταγγέλλοντας την λήψη «παράνομων εντέλλεσθε» προς συμμετοχής τους στις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, που θα εκτελούνται συχνά χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού στα επείγοντα, καθώς επίσης με την απουσία νευραλγικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγου, παιδίατρου, ακτινολόγου. Συνθήκες που καθιστούν επισφαλείς τις υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς αλλά για τους και τους ίδιους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά αδιαφορεί η αναξιοπιστία πλέον ταυτίστηκε με την ΝΔ  η εξαφάνιση έχει γίνει πολιτική στρατηγική. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της αλλά και των διορισμένων θεσμικών φορέων και παραγόντων 6η ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λακωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κατάφερε μέσα στο δύσκολο περιβάλλον των μνημονίων και της επιτροπείας να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ. Να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για εφαρμογή της σημερινής πολιτικής ΝΔ Μητσοτάκη.

Θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο σύστημα υγείας, τα στελέχη του και τους εργαζόμενους και μαζί με την κοινωνία, τους πολίτες υα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία και δράση για την σωτηρία αλλά και ενίσχυση του ΕΣΥ.

 

Η ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ  


Οδός Εμπόρων