Vekrakos
Spartorama | Δείτε, σε αποκλειστικό video, τον τερματισμό και συνεντεύξεις των αθλητών της 29ης Σπαρτακιάδας

Δείτε, σε αποκλειστικό video, τον τερματισμό και συνεντεύξεις των αθλητών της 29ης Σπαρτακιάδας - video

Spartorama 10/10/2017 Εκτύπωση Αθλητισμός
Δείτε, σε αποκλειστικό video, τον τερματισμό και συνεντεύξεις των αθλητών της 29ης Σπαρτακιάδας
Νικητές ήταν οι Λουκάς Καταπόδης και Νικήτας Φράγκος, με επίδοση 8 ώρες και 41 λεπτά από τον σύλλογο Πήγασο Κυψέλης
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 7:30 το πρωί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για να τερματίσου μετά από 12 ώρες, το μέγιστο μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Μια διαδρομή περίπου 256 χιλιομέτρων με απαιτητική διαδρομή κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως για παράδειγμα η ανάβαση του «Κολοσούρτη».

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Νομικού προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πανταχού παρούσες και οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» που εθελοντικά προσέφεραν στους αθλητές σπιτικά εδέσματα και χυμούς,  προσφορά της εταιρείας Biofresh.

Συμμετείχαν 350 ποδηλάτες, ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών. Από αυτούς τερμάτισαν 335, μεταξύ των οποίων και οι Λάκωνες ποδηλάτες Σταύρος Καλκάνης, Θεόδωρος Παπαδόγιαννης, Αγησίλαος Λαμπρόπουλος, Στέφανος Μπουκουβάλας, Χρήστος Κυριακόπουλος και Γιώργος Δαράκης. 

Νικητές ήταν οι Λουκάς Καταπόδης και Νικήτας Φράγκος, με επίδοση 8 ώρες και 41 λεπτά

Ο αγώνας εξελίχτηκε σε δύσκολος, σύμφωνα με τους αγωνιζόμενους, λόγω των ισχυρών ανέμων που αντιμετώπισαν στην περιοχή της Κορίνθου, αλλά κυρίως λόγω της καταρακτώδους βροχής που έπεγτε για πολλά χιλιόμετρα μετά στην περιοχή της Κερασίστασς.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι αθλητές. Ενδεικτιλά αναφέρουμε ότι πέρεισ οι πρώτοι τεραματίσανετες σρη Σπαρτακιάδα σημείωσαν χεόνο περίοπου 8 ώρες και 13 λεπτά. 

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης  της 29ης Σπαρτακιάδας στο  κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης (αντί για την κεντρική πλατεία Σπάρτης  λόγω φόβου βροχής).




Δείτε, σε αποκλειστικό video, τον τερματισμό και συνεντεύξεις των αθλητών, στο άγαλμα του Λεωνίδα


Οδός Εμπόρων