Vekrakos
Spartorama | 14η γιορτή Κάστανου και Φθινοπώρου στην Άρνα

14η γιορτή Κάστανου και Φθινοπώρου στην Άρνα

Spartorama 26/10/2017 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
14η γιορτή Κάστανου και Φθινοπώρου στην Άρνα
27, 28 και 29 Οκτωβρίου 2017
Οδός Εμπόρων

Στην αγκαλιά του Ταϋγέτου, στην Άρνα Λακωνίας, για 14η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί η «Γιορτή του Κάστανου» που διοργανώνεται στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου από το Δήμο Σπάρτης και την Τοπική Κοινότητα Άρνας. 

Είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά και για καλωσόρισμα σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί. 

Όπως πάντα η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, ενώ η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα ταξιδέψει το κοινό σε πάμπολλα μονοπάτια του κόσμου.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η «Γιορτή του Κάστανου» είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. 

Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. 

Τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού. 

«Μ’ αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Ταϋγέτου και κρατάμε για τις κρύες μέρες του χειμώνα μια πολύ όμορφη και ζεστή ανάμνηση από την “Γιορτή του κάστανου» μες στον γλυκό καιρό του μικρού καλοκαιριού του Αη-Δημήτρη…

 Διαλέξτε κάποια από τις στιγμές αυτές για μια βόλτα στην Άρνα και δεν θα την ξεχάσετε!» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές. 

Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή:

  • Παρασκευή 27/10 απόγευμα: από 15:00 έως 21:00
  • Σάββατο 28/10 & Κυριακή 29/10: από 11:00 έως 21:00 

Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις 

  • Σάββατο 28/10 - 5.30 μμ: Φιλανθρωπικός Σύλλογος κυριών & Δεσποινίδων Γερακίου και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαραφώνας
  • Σάββατο 28/10 – 7:00 μμ: Συγκρότημα κρουστών BB 5 PERCUSSION SYSTEM
  • Κυριακή 29/10 – 2:00 μμ: Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου


Οδός Εμπόρων