Vekrakos
Spartorama | Ο ιερέας Θεόδωρος Περπερίδης τερμάτισε το Σπάρταθλον τρέχοντας με τα ράσα

Ο ιερέας Θεόδωρος Περπερίδης τερμάτισε το Σπάρταθλον τρέχοντας με τα ράσα - video

Πηγή 02/10/2017 Εκτύπωση Αθλητισμός Σπάρταθλον
Ο ιερέας Θεόδωρος Περπερίδης τερμάτισε το Σπάρταθλον τρέχοντας με τα ράσα
Δείτε τον εκπληκτικό τερματισμό του π. Θεόδωρου Περπερίδη και τον λόγο που έβγαλε
Οδός Εμπόρων

Ο π. Θεόδωρης Περπερίδης από τα Γιαννιτσά της Πέλλας ήταν φυσικό να κλέψει την παράσταση στο φετινό Σπάρταθλον. Ο ιερέας Σπαρταθλητής που αποφάσισε να δοκιμάσει τα όρια του τρέχοντας στα βήματα του Φειδιππίδη από την Αθήνα έως την Σπάρτη, στάθηκε στην αφετηρία στην Ακρόπολη στις 7 το πρωί της Παρασκευής και το απόγευμα της Κυριακής στις 6:29 έφτασε στον τερματισμό στη Σπάρτη. 

Έτρεξε κατά την πάγια συνήθειά του με τα ράσα και έκανε χρόνο 35.29.11, καταλαμβάνοντας την 237η θέση. Τερμάτισε κρατώντας μια ελληνική σημαία που έγραφε «Η Μακεδονία είναι ελληνική». 

Ο π. Θεόδωρος Περπερίδης κέρδισε πέρυσι τη συμμετοχή του στο Σπάρταθλον, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών και των έμπειρων υπερ-δρομέων. Πέτυχε τον μεγάλο στόχο των 180 χιλιομέτρων και μάλιστα αρκετά πριν την ολοκλήρωση του 24ώρο. Συνολικά κατέγραψε, τέσσερις μαραθώνιους και έναν ημιμαραθώνιο συμμετέχοντας στο 3o Τρέξε Χωρίς Τερματισμό. 

Η καταμέτρηση έγραψε 181.350 μέτρα σε 23 ώρες 44 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, που είναι και ατομικό ρεκόρ για τον ιερέα από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε τρέξει ποτέ περισσότερα από 107 συνεχόμενα χιλιόμετρα. Έτσι εξασφάλισε τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή του στο Σπάρταθλον. 

pontos-news.gr


Οδός Εμπόρων