Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
15 εκθέτες που ήδη διακρίνονται στήριξαν τον νέο θεσμό
Mία νέα έκθεση, αυτή των διακεκριμένων Λακωνικών προϊόντων γεννήθηκε
στη Σπάρτη. Πρόκειται για την έκθεση «Νέκταρ και Αμβροσία» που έλαβε χώρα στο
Νερόμυλο Αμυκλών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη». Στην έκθεση, το τριήμερο 15/16/17 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν
συνολικά 15 σημαντικές επιχειρήσεις
παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας λακωνικών προϊόντων. Σε πειραματική φάση η έκθεση κέρδισε ωστόσο τις εντυπώσεις
αφού αναπτύχθηκε σε ένα ιδιαίτερο χώρο και με παραδοσιακό ντεκόρ που συνέδεε
την παράδοση με την σύγχρονη παραγωγή διακεκριμένων προϊόντων Λακώνων
παραγωγών. Λόγω της πειραματικής φάσεως η συμμετοχή των εκθετών φέτος
ήταν δωρεάν. Ωστόσο όλοι ανταπέδωσαν και συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο στη
δημιουργία κι ενός μοναδικού μπουφέ που στην ουσία πρόβαλλε τα λακωνικά προϊόντα
απευθείας στους καταναλωτές πολίτες. Οι καταξιωμένοι σεφ του Νερόμυλου, με
πρώτη ύλη από τους εκθέτες, δημιούργησαν μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που
ανέδειξαν τη νοστιμιά και την πληρότητα των λακωνικών προϊόντων. Παραδοσιακά
υλικά σε μοντέρνες εκδοχές συνταγών. Δεν είναι τυχαίο ότι το τριήμερο πάνω από 3.000 πολίτες
γεύθηκαν τα καλύτερα. Παράλληλα η σεφ Μαίρη Παναγάκου σε ειδική εκδήλωση
παρουσίασε με μοναδικό τρόπο όλα τα προϊόντα της έκθεσης και την αξιοποίησή
τους. Ο Σαράντος Γάββαρης παρουσίασε επίσης το γλυκό του Φεστιβάλ, Κέικ με
πορτοκάλι και σοκολάτα, ενώ ο Νίκος Μάζης αναφέρθηκε και παρουσίασε
αρτοποιήματα από την ελληνική αλλά και την εκκλησιαστική παράδοση. Να σημειωθεί ότι: Η έκθεση διακεκριμένων Λακωνικών Προϊόντων «Νέκταρ και
Αμβροσία» με αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες θα επαναληφθεί προκειμένου να
συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην προβολή της Παραγωγής και Γαστρονομίας
της Σπάρτης και της Λακωνίας. Την διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης είχε
η «Η. Β. Μπόνος» Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες που τόλμησαν και
συνεργάστηκαν στη νέα αυτή προσπάθεια
θεμελιώνοντας ένα θεσμό που είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί και θα
αναπτυχθεί συμβάλλοντας στην προσβολή των εξαιρετικών λακωνικών προϊόντων όχι
μόνο μέσα από εκθεσιακά περίπτερα αλλά με πραγματική γαστρονομία και έντονη
προβολή. Όλες οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν έδωσαν το «πράσινο φώς» για την
επόμενη έκθεση από την οποία πλέον θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις και
αξιώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι την Γαστρονομία της Σπάρτης γνώρισαν
και οι προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ από άλλες περιοχές όπως η Κύπρος, ή Θήβα, η
Αθήνα κ.λ.π. Το σέρβις του Νερόμυλου υποδειγματικό και το bar διατέθηκε
όπως όλος ο χώρος αφιλοκερδώς για τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν: Φωτο: Παραχώρηση από τον Αθλητικό
Πολιτιστικό Σύλλογο Σπάρτης "Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ"