Vekrakos
Spartorama | Σε Πανελλήνια Πρεμιέρα η περιπέτεια «American Made»

Σε Πανελλήνια Πρεμιέρα η περιπέτεια «American Made» - video

Spartorama 06/09/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Σε Πανελλήνια Πρεμιέρα η περιπέτεια «American Made»
Από Πέμπτη 7/9 έως Τετάρτη 13/9 στις 10:00 μ.μ., στο Cine Center, Κλεομβρότου 16 (απέναντι από τον ΟΤΕ Σπάρτης)
Οδός Εμπόρων

American Made: Η συναρπαστική ιστορία ενός αμφιλεγόμενου πιλότου ...που εργάζεται ταυτόχρονα για τη CIA και τον Πάμπλο Εσκομπάρ!

Μία διαφορετική εκδοχή του αμερικανικού ονείρου, γεμάτη διαπλοκή, ένταση και δράση, έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου. Το «American Made» παρουσιάζει ένα από τα ανείπωτα σκάνδαλα της CIA, μέσα από την αληθινή ιστορία ενός πιλότου, τον οποίο υποδύεται ο Τομ Κρουζ.

Μετά το «The Edge of Tomorrow», ο δημοφιλής ηθοποιός και ο σκηνοθέτης Νταγκ Λίμαν συνεργάζονται ξανά σε μία περιπέτεια παρανομίας και διαπλοκής, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Μπάρι Σιλ.

Ο κεντρικός χαρακτήρας, είναι ένας οικογενειάρχης που αγαπά τη γυναίκα του, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να έχει μία διπλή ζωή. Μετατρέπεται στον απόλυτο αντι-ήρωα που παραβλέπει τους κανόνες: Από τη μία εργάζεται ως πληροφοριοδότης της CIA και από την άλλη, μεταφέρει λαθραία ναρκωτικά για λογαριασμό ενός καρτέλ, στο οποίο εμπλεκόταν και ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Έτσι, καταφέρνει να έχει αμύθητα κέρδη και να ζει μία περιπετειώδη ζωή, γεμάτη ρίσκα και ανατροπές. «Σήμερα που όλα ελέγχονται και παρακολουθούνται, αυτό που εκείνος και οι πιλότοι του έκαναν μοιάζει εξωφρενικό...» σχολιάζει για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Τομ Κρουζ.

Η ιστορία αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για τον σεναριογράφο Γκάρι Σπινέλι, ο οποίος αφού παρακολούθησε την ταινία «Argo», ξεκίνησε την έρευνα αναφορικά για τα σκάνδαλα στα οποία είχε αναμειχθεί η CIA στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ‘80. Παρόλα αυτά, το έργο δεν είναι μία απλή βιογραφία του Μπάρι Σιλ. Μπορεί να βασίζεται στην ιστορία του, αλλά αποτελεί μία συναρπαστική περιπέτεια με κωμικό τόνο, με σκοπό να υπογραμμιστεί ο παραλογισμός της υπόθεσης.

«Ο Μπάρι Σιλ ήταν γνήσιος καιροσκόπος. Και αφού είχε τη βοήθεια της CIA προκειμένου να μπαινοβγαίνει στην Κεντρική Αμερική χωρίς να γίνεται αντιληπτός, ποιος ο λόγος να επιστρέφει με άδειο αεροπλάνο; Οπότε, σκέφτηκε να συνεργαστεί με το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά του. Μολονότι, τον Μπάρι δεν τον αφορούσε το χρήμα τόσο, όσο η πτήση, η αδρεναλίνη και ο κίνδυνος» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Ο Νταγκ Λίμαν, λοιπόν, στη νέα του ταινία επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα, και έτσι δεν παρουσιάζει μία ακόμη ιστορία σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε, με τις κυβερνήσεις να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Αντίθετα, προβάλλει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του πιλότου που κατάφερε να εξαπατήσει τον Λευκό Οίκο. 

Στο «American Made», δίπλα στον Τομ Κρουζ πρωταγωνιστούν οι: Σάρα Ράιτ, Ντόναλ Γκλίσον, Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς.


Οδός Εμπόρων