Vekrakos
Spartorama | Ταυτοποιήθηκε Αλβανός υπήκοος, για την καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, στην Μάνη

Ταυτοποιήθηκε Αλβανός υπήκοος, για την καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, στην Μάνη

Spartorama 20/08/2017 Εκτύπωση Ελλάδα
Ταυτοποιήθηκε Αλβανός υπήκοος, για την καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, στην Μάνη
Κατασχέθηκαν -40,22- γραμμάρια κάνναβης, ένα (1) μονόκαννο όπλο τύπου replica , καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας
Οδός Εμπόρων

Μετά τον εντοπισμό (18.8.2017) τριών (3) φυτείων δενδρυλλίων κάνναβης* στη Λακωνία και την κατάσχεση συνολικά -1254- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με τα αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός (1) καλλιεργητή της φυτείας που εντοπίσθηκε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και στην οποία καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 2,2 μέτρα περίπου (δεύτερη περίπτωση). 

Πρόκειται για έναν (1) 43χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. 

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 43χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -40,22- γραμμάρια κάνναβης, ένα (1) μονόκαννο όπλο τύπου replica , καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με τα αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα. 

 

(*) Στις (18.8.2017) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, τρεις (3) φυτείες κάνναβης, όπου στην μία καλλιεργούνταν -745- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα περίπου, στη δεύτερη καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 2,2 μέτρα περίπου και στην τρίτη καλλιεργούνταν -309- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα, περίπου τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον και στους τρεις (3) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.


Οδός Εμπόρων