Vekrakos
Spartorama | Τραγωδία στη Σκάλα: Μάχη δίνει για τη ζωή του ο 22χρονος που προσπάθησε να βοηθήσει

Τραγωδία στη Σκάλα: Μάχη δίνει για τη ζωή του ο 22χρονος που προσπάθησε να βοηθήσει

Πηγή 01/08/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Τραγωδία στη Σκάλα: Μάχη δίνει για τη ζωή του ο 22χρονος που προσπάθησε να βοηθήσει
Ο 37χρονος Βασίλης Αλεξανδρής θυσιάστηκε προσπαθώντας να σώσει τον 51χρονο Βούλγαρο που χανόταν από τις αναθυμιάσεις μέσα στο αντλιοστάσιο
Οδός Εμπόρων

Ήταν περίπου 8:45΄ το πρωί της Τρίτης όταν η προσπάθεια ενός συνεργείου ιδιωτικού εργολάβου για τον καθαρισμό του αντλιοστασίου του βιολογικού καθαρισμού στην Σκάλα Λακωνίας κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία. 

Όλα ξεκίνησαν όταν 51χρονος Βούλγαρος εργάτης άρχισε να καλεί σε βοήθεια νιώθοντας ότι έχανε τις αισθήσεις του εξ αιτίας των αναθυμιάσεων και έπεσε μέσα στα λύματα. 

Ο 37χρονος Βασίλης Αλεξανδρής που εργαζόταν ως αποθηκάριος, σε super market που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο των εργασιών, όταν άκουσε τις φωνές έσπευσε αμέσως να δει τι γίνεται και να βοηθήσει. Στην προσπάθειά του όμως να ανασύρει τον 51χρονο εργαζόμενο έχασε και ο ίδιος τις αισθήσεις του και την μάχη για την ζωή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ο Βασίλης Αλεξανδρής προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του. 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ο 22χρονος νεαρός ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας και προσπάθησε να βοηθήσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Σπάρτης « Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε Μ.Ε.Θ». 

Καλύτερη σύμφωνα με πληροφορίες και την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο φαίνεται να είναι η υγεία 66χρονου άνδρα ο οποίος επίσης προσπάθησε να βοηθήσει. «Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική».

Επιπρόσθετα, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός που βρέθηκαν στο σημείο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας.


Οδός Εμπόρων