Vekrakos
Spartorama | Το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης γιορτάζει την 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017

Το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης γιορτάζει την 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017

Spartorama 17/06/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης γιορτάζει την 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017
Ο εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ
Οδός Εμπόρων

To Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης γιορτάζει την 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής  2017 με ποικίλες και ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις.

  • Την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 19.00 οι «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ» παρουσιάζονται με τους μικρούς μουσικούς του τμήματος orff της Αναστασίας Νικόλαρου, οι υποψήφιοι Διπλώματος ψάλλουν ύμνους ενώ οι σπουδαστές αλλά και οι υπεύθυνοι καθηγητές π.Νικόλαος Τσάκος και Ματθαίο Δακουτρό ερμηνεύουν έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο βιολί και στο τραγούδι στην αίθουσα συναυλιών «Γεώργιος Φελούρης» του Ωδείου, Λεωνίδου 72. Στο τέλος της εκδήλωσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σπύρος Παυλάκης θα απονείμει τα Πτυχία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στους απόφοιτους Νίκο Γιάνναρη και Σταύρο Περγαντή.
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 19.00 οι «ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ» με έργα του κλασικού ρεπερτορίου στην κιθάρα και το πιάνο που θα ερμηνεύσουν οι σπουδαστές των καθηγητών Χαράλαμπου Γούλα, Μαρίας Βελμάχου και Γιώργου Παναγιωτόπουλου στην στην αίθουσα συναυλιών «Γεώργιος Φελούρης» του Ωδείου, Λεωνίδου 72. Θα προηγηθεί μουσικοφιλολογική παρουσίαση. Οι σπουδαστές Α΄έτους Ιστορίας Μουσικής και η υπεύθυνη καθηγήτρια  Αναστασία Νικόλαρου παρουσιάζουν την προσωπικότητα του J.S.Bach ενώ οι σπουδαστές Μορφολογίας  και η υπεύθυνη καθηγήτρια  Μαρία Βελμάχου αναλύουν την «ΦΟΥΓΚΑ» με παραδείγματα.
  • Την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 19.00  «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ» στο α΄μέρος με τους σπουδαστές του σύγχρονου τραγουδιού των καθηγητών π.Νικόλαου Τσάκου και Παναγιώτη Δήμα που ερμηνεύουν musical, ξένο και έντεχνο  ελληνικό τραγούδι και στο β΄μέρος το τμήμα Μπουζουκιού του Θοδωρή Κοντάκου και Γιώργου Ζήτσα ερμηνεύουν λαϊκούς ήχους και το σύγχρονο τμήμα του Ωδείου με υπεύθυνο τον Γιάννη Ισμυρνιόγλου κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Παρουσίαση: Τζίνα Βελδέκη, Γιάννης Ισμυρνιόγλου στον αύλειο χώρο του Ωδείου.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Κυριακή Χελιώτη, διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Σπάρτης.

Ο εορτασμός της 18ης  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΓΙΟΡΤΗΣ  ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ σε όλες τις εκδηλώσεις ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: τηλ. 2731023506  (γραμματεία Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Σπάρτης) 





  


Οδός Εμπόρων