Vekrakos
Spartorama | Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, στον Μυστρά

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, στον Μυστρά

Spartorama 13/05/2017 Εκτύπωση Δημοτικά
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, στον Μυστρά
Από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Οδός Εμπόρων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 

Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.)

«Βυζαντινός Κόσμος: Η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό»

καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση για την κάλυψη πενήντα (50) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών από 14/6/2017 έως και 29/9/2017. Οι σπουδές οδηγούν στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  (ΦΕΚ 645 B΄/02-03-2017). 

Οι υποψήφιοι  οφείλουν να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Αίτηση συμμετοχής στο Π.Μ.Σ. (υπόδειγμα συνημμένο)
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων ελληνικού Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. Τα πτυχία Ομοταγών Α.Ε.Ι. του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από την πράξη αναγνώρισης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
  • Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου.
  • Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η τυχόν διδακτική ή/και επαγγελματική εμπειρία καθώς και η τυχόν επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου.
  • Πιστοποιητικό κατοχής κύριας ευρωπαϊκής γλώσσας επιπέδου Β2 (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής) ή επάρκειας ελληνικής γλώσσας. Εάν δεν κατατεθεί σχετικό πιστοποιητικό, η επαρκής γνώση της ξένης γλώσσας πιστοποιείται μετά από εξέταση από ειδική επιτροπή που ορίζεται από την Γ.Σ.Ε.Σ. Ανάτυπα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, αντίγραφα συγγραφικού έργου, κ.τ.λ., εφόσον υπάρχουν.
  • Κάθε άλλο έργο ή δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του υποψηφίου
  • Δύο (2) συστατικές επιστολές
  • Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.
  • Δύο πρόσφατες φωτογραφίες, στις οποίες να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου. 

Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από 14/6/2017 έως και 29/9/2017 στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (Μυστράς, 23100, τηλ. 27310-28833, 6972-690437, 6945-801175, e-mail: inevyp@uop.gr. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Γραμματείας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13:00) ή να αποσταλούν στην ανωτέρω διεύθυνση με συστημένη επιστολή με σφραγίδα ταχυδρομείου ή ταχυμεταφορών το αργότερο έως και την 29/9/2017

Σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου www.phil.uop.gr (Μεταπτυχιακές σπουδές), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. (http://inevyp.kalamata.uop.gr) στην ένδειξη «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών».

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι  Τμημάτων Πανεπιστημίων  και Τ.Ε.Ι. Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών μετά από συνέντευξη και συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων του φακέλου υποψηφιότητας:

α) του βαθμού πτυχίου και του βαθμού επιτυχίας στα τρία (3) συναφέστερα με το ΠΜΣ μαθήματα, τα οποία θα ορισθούν με απόφαση της Γ.Σ,Ε.Σ., ως εξής: 15 τοις εκατό για τον βαθμό του πτυχίου και από 5 τοις εκατό για τη βαθμολογία σε κάθε ένα από τα τρία συναφέστερα μαθήματα. β) Την παρουσία του υποψηφίου στη συνέντευξη (20 τοις εκατό). γ) Προηγούμενη επαγγελματική ή διδακτική εμπειρία (20 τοις εκατό). δ) Την επαρκή γνώση κύριας ευρωπαϊκής γλώσσας (20 τοις εκατό). ε) Ενδεχόμενες δημοσιεύσεις ή επιστημονικές εργασίες (5 τοις εκατό) και στ) τις συστατικές επιστολές (5 τοις εκατό).

Για τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.700 ευρώ (900,00 ευρώ ανά εξάμηνο, καταβλητέο στην αρχή κάθε εξαμήνου). Γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ., εφόσον η υποτροφία τους είναι σχετική με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ.

Στερούνται δικαιώματος συμμετοχής στο ΠΜΣ όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι παράλληλα σε άλλο ΠΜΣ. 

Η ημερομηνία των συνεντεύξεων των υποψηφίων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλολογίας (www.phil.uop.gr) και του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. (http://inevyp.kalamata.uop.gr).

Ο πίνακας των επιτυχόντων θα αναρτηθεί στους χώρους ανακοινώσεων και τους ανωτέρω διαδικτυακούς τόπους του Τμήματος Φιλολογίας και του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.  

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ 

Αναπλ. Καθηγητής Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος

-------

Το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού εδρεύει στο Μυστρά Λακωνίας, ιδρύθηκε το 2007 (Π.Δ. 155/2007, Φ.Ε.Κ. 198/23-8-2007 τ. Α΄) στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και, ειδικότερα, των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου αυτού. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. (βλέπε σχετικό άρθρο εδώ)


Οδός Εμπόρων