Vekrakos
Spartorama | Mήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για τη γιορτή της μητέρας

Mήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για τη γιορτή της μητέρας

Spartorama 12/05/2017 Εκτύπωση Δημοτικά
Mήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για τη γιορτή της μητέρας
«Οφείλουμε και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, σε αυτή τη γυναίκα, να της καταθέτουμε καθημερινά αγάπη, σεβασμό, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση»
Οδός Εμπόρων

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Μάη, παγκόσμια ημέρα της μητέρας, γιορτάζουμε την πιο γλυκιά έννοια της ζωής μας. 

Είναι  ημέρα τιμής και αναγνώρισης για το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας. Με την επέτειο αυτή ουσιαστικά ο κάθε άνθρωπος τιμά την ανεκτίμητη  προσφορά της μητέρας στην κοινωνία. Ως πυλώνας της οικογένειας , προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες. 

Η μητέρα, είναι κάτι περισσότερο από το πρόσωπο που φέρνει στον κόσμο μια καινούρια ζωή. Είναι εκείνη που διαμορφώνει χαρακτήρες, ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, συμβουλεύει, προστατεύει, κουράζεται, δακρύζει, αγωνιά αλλά και χαίρεται. Είναι εκείνη, που πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα, προστατεύει σε κάθε κίνδυνο και γίνεται θυσία για την ευτυχία των παιδιών της. 

Οφείλουμε και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση,  σε αυτή τη  γυναίκα , να  της καταθέτουμε καθημερινά  αγάπη, σεβασμό,  ευγνωμοσύνη  και εκτίμηση. 

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία,  στην οποία βρίσκεται η  χώρα μας με τη χρόνια κοινωνικοοικονομική κρίση να πλήττει και τις γυναίκες, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός γιατί καλείται να αντιμετωπίσει τις όποιες συνέπειές της, όπως,  απολύσεις,  περικοπές μισθών, αυξήσεις  στις τιμές των αγαθών κ.α.  προσπαθώντας ταυτόχρονα να μη στερήσει  τίποτα από την οικογένειά της. 

Γι’ αυτό το λόγο και απαιτείται η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από την πολιτεία των πολλαπλών ρόλων της μητέρας, προκειμένου να διασφαλίζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των γυναικών, που πολλές φορές  πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, διακρίσεων και περιθωριοποίησης. 

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία,  να έχουν δύναμη και κουράγιο, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες και τα όνειρα, τόσο τα δικά τους αλλά και των παιδιών τους. 

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και «χρόνια πολλά» σε όλες τις μητέρες του κόσμου. 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης,
Ευάγγελος Βαλιώτης


Οδός Εμπόρων