Vekrakos
Spartorama | Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη σε ΟΑΕΔ Σπάρτης, ΕΦΚΑ μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) και ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων (πρώην ΟΑΕΕ)

Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη σε ΟΑΕΔ Σπάρτης, ΕΦΚΑ μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) και ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων (πρώην ΟΑΕΕ)

Spartorama 25/04/2017 Εκτύπωση Δημοτικά
Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη σε ΟΑΕΔ Σπάρτης, ΕΦΚΑ μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) και 
 ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων (πρώην ΟΑΕΕ)
Ενημερώθηκε για την λειτουργία της κάθε υπηρεσίας και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 21 Απριλίου ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησαν συνάντηση με:

Α) την Διευθύντρια και το προσωπικό του ΟΑΕΔ Σπάρτης

Β) την Διευθύντρια και το προσωπικό του ΕΦΚΑ μισθωτών (πρώην ΙΚΑ)

Γ) την Διευθύντρια και το προσωπικό του ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων (πρώην ΟΑΕΕ)

Στις συναντήσεις αυτές ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για την λειτουργία της κάθε υπηρεσίας και συζητήθηκαν  όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα (όπως το πρόβλημα συμβατότητας του πληροφοριακού συστήματος), είτε με τις  υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες.

Ειδικότερα, η κ. Λαδά (δ/ντρια ΟΑΕΔ) επισήμανε την μικρή, αλλά σημαντική, μείωση της ανεργίας στο νομό μας και παράλληλα ενημέρωσε για τα 3 προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κ. Γκλεζάκου (δ/ντρια ΙΚΑ) επισήμανε την μείωση του προσωπικού για το υποκατάστημα της Σπάρτης, ενώ η κ. Κοντογιάννη (δ/ντρια ΟΑΕΕ) παρατήρησε ότι πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των νέων ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο, επισήμανε την πρόσκαιρη ασυμβατότητα των πληροφοριακών συστημάτων με αποτέλεσμα την ύπαρξη καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών. 

Επίσης, την Δευτέρα 24 Απριλίου, έγινε σύσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας, παρουσία της Αν/ρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα,  με την Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Θεοχαράκου, καθώς και με το προσωπικό των διαφόρων τμημάτων, όπου συζητήθηκαν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο νομός, με κύριο αυτό της δακοκτονίας.


Οδός Εμπόρων