Vekrakos
Spartorama | Μακελειό στη Συρία: Συγκλονίζει ο φωτογράφος που κλαίει από φρίκη, γονατιστός

Μακελειό στη Συρία: Συγκλονίζει ο φωτογράφος που κλαίει από φρίκη, γονατιστός

Πηγή 18/04/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Μακελειό στη Συρία: Συγκλονίζει ο φωτογράφος που κλαίει από φρίκη, γονατιστός
Βοήθησε να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του μακελειού, και στη συνέχεια, κατάκοπος και ανήμπορος, καταρρέει
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 15/4/2017, ένας καμικάζι έριξε το φορτηγό του ζωσμένο με εκρηκτικά πάνω σε ένα κομβόι λεωφορείων που μετέφερε χιλιάδες κατοίκους μακριά από τις περιοχές Foua και Kafraya έξω από το Χαλέπι που είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης. 

Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι. Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων. 

Η εικόνα ενός Σύρου φωτογράφου, ο οποίος έχει πέσει στα γόνατα και σπαράζει από τη φρίκη, συγκίνησε τον πλανήτη. 

Ο φωτογράφος βοήθησε να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του μακελειού. Φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει, κρατώντας ένα παιδί στα χέρια, ανάμεσα στα ερείπια. 

Στη συνέχεια, κατάκοπος και ανήμπορος, καταρρέει. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα του τράβηξε αυτή τη σκηνή. Ο φωτογράφος Abd Alkader Habak είναι στα γόνατα και κλαίει από απόγνωση. Γύρω του το τοπίο είναι χαοτικό, φλόγες βγαίνουν ακόμη από τα αυτοκίνητα, το έδαφος είναι γεμάτο αντικείμενα από την έκρηξη και δίπλα στον φωτογράφο κείτεται το σώμα ενός παιδιού.







  



Οδός Εμπόρων