Vekrakos
Spartorama | Το παραμύθι στην Εκπαίδευση, με εισηγητή τον Δημήτρη Αβούρη

Το παραμύθι στην Εκπαίδευση, με εισηγητή τον Δημήτρη Αβούρη

Spartorama 18/03/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Το παραμύθι στην Εκπαίδευση, με εισηγητή τον Δημήτρη Αβούρη
21 και 23 Μαρτίου σε Σπάρτη και Μολάους
Οδός Εμπόρων

Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Πελοποννήσου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού δύο επιμορφωτικές Ημερίδες με θέμα:

 «Η Αφήγηση και η Γραφή Παραμυθιών ως δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαλείο στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο»

με κεντρικό εισηγητή τον κ. Δημήτριο Αβούρη, αφηγητή, συγγραφέα και Διευθυντή του περιοδικού «Το Παραμύθι» ως εξής:

  1. Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στη Σπάρτη, στην Αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και ώρα 17:45-21:00.
  2. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στους Μολάους, στην Αίθουσα Θεάτρου Χρήστος Καρυτσιώτης του Γυμνασίου και ώρα 17:45-21:00, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Μονεμβασίας - Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Πρόγραμμα Ημερίδων

17:45 – 18:00: Προσέλευση – Εγγραφές συμμετεχόντων.

18:00 – 18:10: Χαιρετισμοί.

18:10 – 18:20: «Η λειτουργία του Παραμυθιού στον ψυχισμό του ατόμου».  Αναστασία- Μαρίνα Κονιδιτσιώτη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός (MSc στην Ειδική Αγωγή), Ιδρυτικό Μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού.

18:20 – 20:45: 1. «Η Αφήγηση και η Γραφή Παραμυθιών ως δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαλείο στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο». Δημήτριος Αβούρης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού, Διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι». 2. Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Παραμύθι και Γλωσσική καλλιέργεια των παιδιών-ασκήσεις και παιχνίδια». Δημήτριος Αβούρης.

20:45 – 21:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση - Συμπεράσματα.

Μετά το πέρας της Ημερίδας, αν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον εκ μέρους των συμμετεχόντων, θα δημιουργηθούν ομάδες βιωματικών εργαστηρίων, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως ομάδες μελέτης και συγγραφής παραμυθιών μετά από συνεννόηση με τους συντελεστές και σε ημερομηνίες που θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους.

Στους συμμετέχοντες  θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας. 

Ειδικά για την εκδήλωση των Μολάων, σημειώνουμε  ότι στις 17:00  θα προηγηθεί αφήγηση παραμυθιών σε παιδιά από τον «παραμυθά» Δημήτρη Αβούρη. 

Επισημαίνουμε ότι την Ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για το παραμύθι, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιότητας γιατί, όπως έλεγε ο Χανς Κρίσταν Άντερσεν: «Τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά, αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες…»


Ποιος είναι ο Δημήτρης Αβούρης

Ο Δημήτρης Αβούρης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Είναι αφηγητής ελληνικών παραμυθιών. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει δώσει περισσότερες από 3.500 παραστάσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, που τις έχουν παρακολουθήσει πλέον των 350.000 θεατών. 

Έχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη στη Ζάκυνθο. 

Είναι δημιουργός της Μ.Κ.Ο  Όναρ Μέσω Τέχνης Για το Άρρωστο Παιδί που εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και στα ειδικά σχολεία, με την θεραπεία μέσω τέχνης. 

Είναι διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι». 

Συμμετέχει σε συνέδρια και φεστιβάλ με αντικείμενο το παραμύθι. ΄Εχει οργανώσει εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα για την θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, τη γραφή και την αφήγηση του. 

Διδάσκει συγγραφή θεατρικού έργου σε ενήλικες και παιδιά. 

Έχει γράψει περισσότερα από 150 τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει 2 CD

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.


Δείτε και σχετικό άρθρο εδώ


Οδός Εμπόρων