Vekrakos
Spartorama | Λαμπρός εορτασμός και εις διάκονον χειροτονία στην Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Λαμπρός εορτασμός και εις διάκονον χειροτονία στην Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων - video

Spartorama 10/03/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Λαμπρός εορτασμός και εις διάκονον χειροτονία στην Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
Οδός Εμπόρων

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων εόρτασε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 η Αγία Εκκλησία μας και η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή Σπάρτης πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Στην προσφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης για την συχνή τιμητική παρουσία του στην πανήγυρη της Μονής, ενώ επισήμανε ότι είναι περιττή η παρουσίασή του στο εκκλησίασμα, αφού είναι γνωστοί οι ισχυροί δεσμοί που τον συνδέουν με την Ιερά Μητρόπολή μας γενικότερα και με την Ιερά Μονή ειδικότερα.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Ιεράρχης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας επειδή, μέσω της προσκλήσεώς του, του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί για άλλη μια φορά στο Μοναστήρι όπου τελέσθηκε η μοναχική κουρά του τονίζοντας ότι πάντα συγκινείται όταν επιστρέφει. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ξάνθης απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα προσφέροντας τον εποικοδομητικό λόγο του κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτό στη σύγχρονη εποχή.

Δείτε το video από το Ionian channel

 









  



Οδός Εμπόρων