Vekrakos
Spartorama | Στον οικισμό Λογγαρίου οι Ελληνικοί Ορειβατικοί Σύλλογοι Σπάρτης και Νοτιανατολικής Λακωνίας

Στον οικισμό Λογγαρίου οι Ελληνικοί Ορειβατικοί Σύλλογοι Σπάρτης και Νοτιανατολικής Λακωνίας

Spartorama 06/01/2017 Εκτύπωση Αθλητισμός
Στον οικισμό Λογγαρίου οι Ελληνικοί Ορειβατικοί Σύλλογοι Σπάρτης και Νοτιανατολικής Λακωνίας
Η πορεία, διάρκειας περίπου 5 ωρών, χαρακτηρίζεται εύκολη - μέτρια (βαθμός δυσκολίας Α+)
Οδός Εμπόρων

Την πρώτη πεζοπορική εξόρμηση του νέου έτους πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Νοτιανατολικής Λακωνίας. Αφετηρία ο Άγιος Ιωάννης Μονεμβασίας και τελικός προορισμός ο πετρόχτιστος και εγκαταλελειμμένος οικισμός του Λογγαρίου που αποτελεί ένα μικρό διαμάντι αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. 

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, οι σύλλογοι θα περπατήσουν και τη νέα διαδρομή από το Λογγάρι προς την Μικρή Τούρλα (580μ) η οποία χαράχτηκε πρόσφατα από τον ΕΟΣ ΝΑ.Λ., στην προσπάθεια που κάνει για να εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών στην περιοχή. Η καινούρια αυτή διαδρομή προσφέρει μια ιδιαίτερη οπτική γωνία του βράχου της Μονεμβασιάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου Λιμηράς. Επιστροφή από τα ίδια. 

Η πορεία, διάρκειας περίπου 5 ωρών, χαρακτηρίζεται εύκολη-μέτρια (βαθμός δυσκολίας Α+). Ωστόσο, απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και επιπλέον, λόγω των προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες και εν γένει έντονες χειμερινές συνθήκες, ο κατάλληλος ρουχισμός (σκούφος, γάντια, αδιάβροχο –αντιανεμικό τζάκετ κλπ).

Η αναχώρηση του ΕΟΣ Σπάρτης θα γίνει από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης στις 7:15 το πρωί της Κυριακής, ενώ η συνάντηση με τους συνορειβάτες του ΕΟΣ ΝΑ.Λ. θα γίνει στο Σούπερ Μάρκετ Αφών Παναγιωτόπουλοι στους Μολάους, στις 8:30 το πρωί. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές Ντίνα Τυροβολά (6977285633) και Σπύρο Λιναρδάκη (6973537944), το αργότερο ως το μεσημέρι του Σαββάτου.


Οδός Εμπόρων