Vekrakos
Spartorama | Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Πηγή 27/12/2016 Εκτύπωση Εκκλησία
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ο Άγιος Βασίλειος» στη Σπάρτη
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ο Άγιος Βασίλειος»’ στη Σπάρτη, έλαβε χώρα μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Αιδ. π. Ηλίας Βουρβουριώτης, εφημέριος Καραβά και Διευθυντής του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ο Άγιος Βασίλειος». Η γιορτή ξεκίνησε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων. Ακολούθησε ομιλία από την πρεσβυτέρα του εφημερίου Καστορείου κ. Αγγελική Αρριανά – Παπαδοπούλου, η οποία έκανε μία άρτια θεολογική προσέγγιση της εικόνας των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν τα Κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μετά τη παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος προσφέρθηκε εκ μέρους των παιδιών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ένα συμβολικό δώρο.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τα παιδιά για την άριστη προσπάθειά τους. Στη συνέχεια, με απλό και κατανοητό τρόπο, τους μίλησε για την έλευση του Κυρίου μας στη Γη και τους συμβολισμούς της, ενώ τους ευχήθηκε ο γεννηθείς Κύριός μας να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί πάντα στη ζωή τους.

Κατακλείοντας τον λόγο του και απευθυνόμενος στους ενήλικες, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το δώρο Θεού που δέχονται όσοι έχουν παιδιά και για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να τιμήσουν αυτό το δώρο, ώστε να προσφέρουν άξιους ανθρώπους στην κοινωνία. Παράλληλα ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να έχουν την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και το νέο έτος να χαρακτηριστεί από υγεία, χαρά και προκοπή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας να μοιράζει δώρα στα ενθουσιασμένα παιδιά. Στην είσοδο του Ιδρύματος προσφέρθηκε μικρό κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς.


Οδός Εμπόρων