Vekrakos
Spartorama | H Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έδωσε συναυλία Χριστουγεννιάτικων ύμνων

H Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έδωσε συναυλία Χριστουγεννιάτικων ύμνων

Spartorama 19/12/2016 Εκτύπωση Εκκλησία
H Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έδωσε συναυλία Χριστουγεννιάτικων ύμνων
Η απόδοση των ύμνων από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Χρόνη
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2016, η Ιερά Μητρόπολή μας και η νεοσύστατη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας συνδιοργάνωσαν συναυλία Χριστουγεννιάτικων ύμνων στη Στέγη Νεότητος Σπάρτης.

Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Παναγιώτης Χρόνης, υπεύθυνος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και πρωτοψάλτης στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο αφενός για την τιμή που έκανε στο πρόσωπό του να του αναθέσει την Διεύθυνση της Σχολής, αφετέρου για το ανύστακτο ενδιαφέρον του όσον αφορά τη λειτουργία και την εξέλιξη της σημαντικής αυτής προσπάθειας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Ακολούθησε η απόδοση των ύμνων από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Χρόνη, ενώ σολίστ ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καπερώνης, εφημέριος Βλαχιώτη.

Κατακλείοντας την αξιόλογη εκδήλωση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος συνεχάρη τον υπεύθυνο της Σχολής κ. Χρόνη και όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ευχήθηκε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο μέλλον να αναδείξει πολλούς αξιόλογους θεράποντες της βυζαντινής μουσικής, που θα διακονήσουν τα αναλόγια των Ιερών Ναών.


Οδός Εμπόρων