Vekrakos
Spartorama | Κυριακάτικες Προβολές από την ομάδα Activate Now

Κυριακάτικες Προβολές από την ομάδα Activate Now

Spartorama 03/11/2016 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Κυριακάτικες Προβολές από την ομάδα Activate Now
Κυριακή 13 Νοεμβρίου και 27 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Παλιό Μεταξουργείο (Κ. Παλαιολόγου 29-31), Σπάρτη
Οδός Εμπόρων

Οι Κυριακάτικες Προβολές είναι μια νέα εκδήλωση της ομάδας Activate Now που σκοπό έχει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες αδυναμίες μας, τον κινηματογράφο και το φαγητό!!

Κάθε δεύτερη Κυριακή σας προσκαλούμε στον χώρο μας, στο Παλιό Μεταξουργείο, σε ένα μεγάλο συλλογικό τραπέζι, όπου καθένας μας καλείται να φέρει ένα δικό του πιάτο. Είναι μια ιδανική ευκαιρία να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις…και γιατί όχι, και συνταγές!!!

…και, όπως πάντα, το καλό φαγητό συνοδεύεται από μια καλή ταινία!!!

Μια θεματική ενότητα κάθε μήνα, η οποία θα ανακοινώνεται στην αρχή του μήνα μαζί με το πρόγραμμα προβολών.

Για το μήνα Νοέμβριο σκεφτήκαμε να διερευνήσουμε την έννοια της επανάστασης……της κοινωνικής επανάστασης…της προσωπικής επανάστασης…μιας επανάστασης πάντως!!!

Τι είναι η επανάσταση; Τι την χαρακτηρίζει;

Πώς πυροδοτείται;; Πώς καταστέλλεται;;

Έχει νόημα να μιλάμε σήμερα για επανάσταση;;

Σε αυτή την σύντομη διερεύνηση θα έχουμε ως οδηγό δύο ταινίες: "the Baader Meinhof Complex" και "Sworn Virgin".

Τhe Baader Meinhof Complex είναι μια ταινία που αναφέρεται στην δράση της οργάνωσης RAF και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στεφάν Άουστ. Η πλοκή ξεκινά το 1967 και εμείς παρακολουθούμε την συγκρότηση της οργάνωσης, τις επιθέσεις της σε δημόσια κτίρια και πρόσωπα, την ανησυχία των πολιτών για την δράση της. Τα μέλη της συλλαμβάνονται, φυλακίζονται, δικάζονται. Τότε την σκυτάλη παίρνει η δεύτερη γενιά της RAF, των οποίων η δράση δυσαρεστεί τα παλαιότερα μέλη που βρίσκονται ένα-ένα νεκρά στα κελιά τους.

Το Sworn Virgin είναι μια ταινία που αφηγείται την ζωή της Χάνα. Η ηρωίδα, για να ξεφύγει από το πεπρωμένο της συζύγου/υπηρέτριας, που επιβάλλεται στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας, επιλέγει να απαρνηθεί την γυναικεία φύση της και να ζήσει σαν άνδρας, χωρίς να έχει ποτέ σεξουαλικές σχέσεις. Η πλοκή ξεκινά 10 χρόνια μετά που ως Μαρκ φτάνει στην Ιταλία για να δώσει μια ευκαιρία στην γυναίκα που κρύβει μέσα της.




Οδός Εμπόρων