Vekrakos
Spartorama | Σε οκτώ ώρες και 29 λεπτά τερμάτισαν οι πρώτοι ποδηλάτες στην 28η Σπαρτακιάδα

Σε οκτώ ώρες και 29 λεπτά τερμάτισαν οι πρώτοι ποδηλάτες στην 28η Σπαρτακιάδα

Spartorama 09/10/2016 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά
Σε οκτώ ώρες και 29 λεπτά τερμάτισαν οι πρώτοι ποδηλάτες στην 28η Σπαρτακιάδα
Η εκκίνηση για την «28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2016» δόθηκε στις 7:30, από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και άρχισε να ολοκληρώνεται 8:30 ώρες μετά, μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα, στην Σπάρτη. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 279 ποδηλάτες.
Οδός Εμπόρων

Πρώτοι εμφανίστηκαν στις 3:59 μ.μ. του Σαββάτου 8/10/2016, οι Παναγιώτης Σκυλοδήμος και Λουκάς Κατοπόδης, οι οποίοι τερμάτισαν χέρι-χέρι με τον ίδιο ακριβώς χρόνο (8 ώρες και 29 λεπτά). Επόμενος τερμάτισε ο Ευθύμιος Κωλέτσης με χρόνο 8 ώρες και 40 λεπτά.

Η εκκίνηση για την «28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2016» δόθηκε  στις 7:30, από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και άρχισε να ολοκληρώνεται 8:30 ώρες μετά, μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα, στην Σπάρτη. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 279 ποδηλάτες.

Έχει περάσει περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που μια παρέα ποδηλάτων, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257χλμ από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, την «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα».

Διοργανώτρια είναι η ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών) υπό την αιγίδα της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία. 

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι:

  • Μaster Α : (30 – 39 ετών)
  • Β: (40 – 49 ετών)
  • Γ: (50 – 59 ετών) 
  • Δ: (60 + ετών)
  • Θ: (γυναικών)

Αναλυτικά η διαδρομή του αγώνα: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός ( Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).

Την Κυριακή (9/10) θα γίνει ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης Ξηροκάμπι, με ώρα εκκίνησης στις 10:15, μπροστά από το Γυμνάσιο της Σπάρτης και τερματισμό στο Ξηροκάμπι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και αθλήτριες με δελτία ΠΕΠΑ ή δελτίο Master της ΕΟΠ.


Οδός Εμπόρων