Vekrakos
Spartorama | Facebook: Αλαλούμ με νέο ιό που αναστατώνει τους χρήστες

Facebook: Αλαλούμ με νέο ιό που αναστατώνει τους χρήστες

Πηγή 02/10/2016 Εκτύπωση Κόσμος Τεχνολογία
Facebook: Αλαλούμ με νέο ιό που αναστατώνει τους χρήστες
Ένα "μήνυμα" στο messenger προκαλεί αναστάτωση στους χρήστες του facebook
Οδός Εμπόρων

Ένα "μήνυμα" στο messenger προκαλεί αναστάτωση στους χρήστες του facebook. Το μήνυμα περιλαμβάνει φωτογραφία που δήθεν έχει στείλει ένας διαδικτυακός φίλος. 

Ο συγκεκριμένος ιός - μήνυμα έχει κάνει δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις στις σελίδες πολλών χρηστών του facebook. Όποιος, όμως, κάνει κλικ πάνω στη φωτογραφία πέφτει "θύμα" των επιτήδειων, οι οποίοι συλλέγουν προσωπικά δεδομένα και αλιεύουν οτιδήποτε σχετικό με τους διαδικτυακούς σας φίλους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάει τέτοιος ιός στο facebook. Γι αυτό και απαιτείται προσοχή από τέτοια μηνύματα που κρύβουν παγίδες.

Ο νέος ιός του Facebook έχει χτυπήσει ήδη δεκάδες χρήστες στην χώρα μας και τα «θύματα» προσπαθούν να προειδοποιούσουν με αναρτήσεις τους υπόλοιπους ανυποψίαστους χρήστες. 

Ο ιός αυτός εμφανίζεται ως post (ανάρτηση) βίντεο στο χρονολόγιό σας και μάλιστα φαίνεται ότι έχει αναρτηθεί από κάποιον γνωστό σας.

Μόλις ο χρήστης προσπαθήσει να δει το βίντεο, ένα μήνυμα τον ενημερώνει ότι πρέπει να εγκαταστήσει ένα plug-in (πρόσθετο πρόγραμμα) για να μπορέσει να το παρακολουθήσει.

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να το κατεβάσει το πρόσθετο αυτό πρόγραμμα και δώσει την συγκατάθεσή του, τότε ουσιαστικά επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να εισβάλει στο σύστημά του.

Και τι πρέπει να κάνετε αν δείτε ένα τέτοιο post στο χρονολόγιό σας; Nα το διαγράψετε αμέσως χωρίς να το ανοίξετε και στη συνέχεια, για καλό και για κακό, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.


Οδός Εμπόρων