Vekrakos
Spartorama | Η Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης ιδρύει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Η Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης ιδρύει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Spartorama 07/09/2016 Εκτύπωση Εκκλησία
Η Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης ιδρύει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Ηγείται ο καθηγητής της βυζαντινής μουσικής κ. Παναγιώτης Χρόνης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.
Οδός Εμπόρων

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχωρά στην ίδρυση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, που θα στεγαστεί στη Στέγη Νεότητος Σπάρτης. Η επιμέλεια της Σχολής ανατέθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο στον άριστα καταρτισμένο καθηγητή της βυζαντινής μουσικής κ. Παναγιώτη Χρόνη, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης. Ο κ. Χρόνης έχει καταγωγή από το Γεράκι και έχει διατελέσει Πρωτοψάλτης σε κεντρικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.

Με την ίδρυση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής αναπτερώνονται οι ελπίδες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για επαρκή επάνδρωση των αναλογίων των Ενοριών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Παράλληλα οι αποφοιτήσαντες από τη Σχολή θα μπορούν, μέσω εξετάσεων, να διεκδικούν διορισμό στο Δημόσιο ως καθηγητές Μουσικής.

Οι εγγραφές θα γίνονται, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Σπάρτη, το χρονικό διάστημα από 12 έως 25 Σεπτεμβρίου καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τις ώρες 8:00 – 13:00.

Πληροφορίες δίνονται στην Ιερά Μητρόπολη στο τηλ. 27310 26580 καθώς και στο τηλ. του κ. Χρόνη 6984 775774.


Οδός Εμπόρων