Vekrakos
Spartorama | Πλημμύρισε ρομαντισμό το Σαϊνοπούλειο

Πλημμύρισε ρομαντισμό το Σαϊνοπούλειο

Πηγή 11/08/2016 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Θέατρο Σαϊνοπούλειο
Πλημμύρισε ρομαντισμό το Σαϊνοπούλειο
Σαράντα χαρακτήρες ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν, μεταφέροντάς τους θεατές από μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.
Οδός Εμπόρων

Μια εξαιρετική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Μαγούλας, πλημμυρισμένη από μουσική και έντονο ρομαντισμό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο για την παράσταση “Συρανό ντε Μπερζεράκ” του Εντμόν Ροστάν. 

Το έμμετρο πεντάπρακτο έργο σε μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, με τον μοναδικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και τη Δήμητρα Ματσούκα σε εκείνον της Ρωξάνης, μεταφέρει το κοινό, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Κακλέα, στην ατμόσφαιρα του 17ου αιώνα. Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα -μελωδίες τις οποίες έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση- ενισχύει τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν το έργο. 

Σαράντα χαρακτήρες ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν, μεταφέροντάς τους θεατές από μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών. Ο τρυφερός, αστείος, ποιητής και δεινός ξιφομάχος Συρανό, κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, θα παραδεχθεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει, καταφέρνοντας να λυγίσει και την πιο σκληρή καρδιά. 

Μια παράσταση που συνιστούμε ανεπιφύλακτα.


Οδός Εμπόρων