Vekrakos
Spartorama | Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό

Πηγή 11/06/2019 Εκτύπωση Εκκλησία
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό
Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας
Οδός Εμπόρων

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού. 

Στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, το απόγευμα της παραμονής, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Λουκά. Ιδιαίτερα στάθηκε στην βαθιά πίστη του σύγχρονου αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και την υπομονή του, χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πλαισιώνουν τη ζωή κάθε χριστιανού. 

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Και στις δύο λατρευτικές συνάξεις εκτέθηκε, για ευλογία και προσκύνηση, απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κατόπιν προσφοράς του τότε Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Σαγματά και νυν Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

immspartis.gr





  



Οδός Εμπόρων