Vekrakos
Spartorama | Εγκρίθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Σπάρτης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Σπάρτης

Εγκρίθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Σπάρτης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Σπάρτης

Spartorama 17/05/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Εγκρίθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Σπάρτης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Σπάρτης
Ως η 7η καλύτερη στη χώρα.
Οδός Εμπόρων

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Σπάρτης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Open Mall Σπάρτης εγκρίθηκε σαν 7η καλύτερη στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι Μνημόνιο συνεργασίας  την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ο Δήμος Σπάρτης και ο Εμπορικός Σύλλογος, υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας αναφορικά με την υποβολή πρότασης ΕΣΠΑ για τη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 1.814.991,50 ευρώ. 

Ειδικότερα, η επιλέξιμη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο, που χρηματοδοτεί δράσεις αστικής ανάπλασης, με στόχο τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου σε πεζοδρόμους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Σπάρτης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στη περιοχή παρέμβασης, και την ανάδειξη της δυναμικής της περιοχής σε πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους. Θα συμβάλλει στην ενίσχυση  της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Βλέπε και άρθρο εδώ



Οδός Εμπόρων