Vekrakos
Spartorama | Τα μέλη της Φιλοζωϊκής Σπάρτης συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο

Τα μέλη της Φιλοζωϊκής Σπάρτης συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο

Spartorama 08/05/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Πολιτική
Τα μέλη της Φιλοζωϊκής Σπάρτης  συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο
To οξύτατο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορεί να λυθεί - Η πόλη πρέπει να αποκαταστήσει και να αποκατασταθεί
Οδός Εμπόρων

Εποικοδομητική συνάντηση είχαν την Τρίτη 7/5/19 ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης.

Τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση έχουν να κάνουν με το, κατά γενική ομολογία υπαρκτό κι έντονο, πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και με τα ζητήματα που εντοπίζουν τα μέλη της Φιλοζωικής σε σχέση με τη συνεργασία του Δήμου Σπάρτης και την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος. Ζώα εκτεθειμένα σε κινδύνους, απαξίωση του Φιλοζωικού Κινήματος απο τον Δήμο, υποβάθμιση της καθημερινότητας κι ανεπανόρθωτη έκθεση της πόλη και της κοινωνίας.

Τα μέλη του Φιλοζωικού σημείωσαν με έμφαση ότι δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο συνεργασία με την παρούσα δημοτική αρχή Σπάρτης και υπογράμμισαν ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να λύσει θέματα όπως οι απαράδεκτες εγκαταστάσεις των καταφυγίων, τα κενά στις συμβάσεις κτηνίατρου, προμήθειας τροφών και φαρμάκων και οι ελλείψεις εργατικού προσωπικού.

Ο κ. Αργειτάκος αφού άκουσε με προσοχή τα μέλη του Φιλοζωικού, συμφώνησε στην ιεράρχηση των ζητημάτων και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες» όπου υπάρχει ειδική αναφορά - πρόβλεψη στο πρόβλημα με τα ζώα συντροφιάς στον Δήμο Σπάρτης.

Τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μέσα από δράσεις κι συνεχή ενημέρωση και δεσμεύθηκε ότι η βελτίωση των εγκαταστάσεων θα είναι πρώτο μέλημα. Είπε ότι πρέπει να προστατευθούν τα ζώα αλλά και να σεβαστούμε τους πολίτες που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το πρόβλημα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη συστηματικής στείρωσης αλλά και στην προκήρυξη θέσης Κτηνίατρου στον Δήμο που θα καλύπτει τις ανάγκες τόσο των Καταφυγίων του Δήμου όσο και δημοτών που δεν έχουν την δυνατότητα.

Θύμισε ότι την περίοδο 2010 – 2014, που ήταν Δήμαρχος, η Νομοθεσία δεν άφηνε περιθώρια για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα όμως, με την αλλαγή Νομοθεσίας με μεθοδική δουλειά και συνεργασία φορέων, ζωόφιλων και κοινωνίας το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί.

Τα μέλη της Φιλοζωικής περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα καταφύγια του Δήμου Σπάρτης χαρακτηρίζοντάς τα χειρότερα από την «κόλαση» κι ευχαρίστησαν τον Σταύρο Αργειτάκο για το ενδιαφέρον, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και συνεργάτες του κ. Σταύρου Αργειτάκου.

Την Φιλοζωική εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αγγελική Μανωλάκου, οι κυρίες Τζένη Θεοδωροπούλου, Αλεξάνδρα Γκουβούση και Κατερίνα Πρόκου (υποψήφια δημ.σύμβουλος Ε.Π. Θεραπνών) και το παλαιό αλλά ενεργό μέλος κ. Τάσος Περγαντής.


Οδός Εμπόρων