Vekrakos
Spartorama | Πασχαλινός μποναμάς στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Πασχαλινός μποναμάς στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Ευάγγελος Μητράκος 20/04/2019 Εκτύπωση Άνθρωποι! Άρθρα Ελλάδα
Πασχαλινός μποναμάς στο εφοπλιστικό κεφάλαιο
«Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα (2012-2015) για φορολόγηση των εφοπλιστών ύψους 2 δις ευρώ, φτάσαμε στην ολοκλήρωση της πολιτικής Σαμαρά»
Οδός Εμπόρων

Πασχαλινός μποναμάς στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Πάσχα έρχεται, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κάνουν άλλο ένα μνημόσυνο στο μακαρίτικο «δώρο του Πάσχα», ο λαός στενάζει κάτω από την μπότα της υπερφορολόγησης και της λεηλασίας των πενιχρών του εισοδημάτων, η φτώχεια «ζει και βασιλεύει» και η κυβέρνηση διάλεξε την ώρα και τη στιγμή να δώσει, με νόμο, πασχαλινό μποναμά στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, χαρακτηρίζοντας τον, μάλιστα, κι  ως «επίτευγμα»!!!

Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα (2012-2015) για φορολόγηση των εφοπλιστών ύψους 2 δις ευρώ, φτάσαμε στην ολοκλήρωση της πολιτικής Σαμαρά, κυρώνοντας  με νόμο το συνυποσχετικό οικειοθελούς(!!!) φορολόγησης των εφοπλιστών, που μετατρέπει τα 75 εκατομμύρια του Σαμαρά και της πρόσφατης δήλωσης Τσίπρα (Φλεβάρης 2019) σε … 40 εκατομμύρια ευρώ!!!

Κι όχι μόνον αυτό: Προκειμένου να μην ανανεώνεται η ρύθμιση νομοθετήθηκε ως αορίστου χρόνου, έτσι όπως, ακριβώς, ήθελαν οι εφοπλιστές. Με το ίδιο νομοσχέδιο και στην ίδια πολιτική κατεύθυνση η κυβέρνηση διατηρεί σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα την φορολογία επί των ναυτιλιακών μερισμάτων. Κι όλα αυτά ως συνέχεια της συμφωνίας για την «αναθεώρηση» του Συντάγματος, με την οποία μένει ανέπαφη η φορολογική ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου!!!

Φυσικά, οι εξελίξεις αυτές χειροκροτήθηκαν πανηγυρικά από τους εφοπλιστές, ενώ η νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε (εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ από το ΚΙΝ.ΑΛ., θυμίζοντας, για μια ακόμα φορά, στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, ποιο είναι το μπλοκ των αντιδραστικών-αντιλαϊκών δυνάμεων που  υπηρέτησε και υπηρετεί  τα μνημόνια της φτώχειας, της δυστυχίας, της εκμετάλλευσης, της ανισότητας, της εξάρτησης και του ξεπουλήματος της χώρας.

Όπως τραγούδησε κάποτε ο Σαββόπουλος:

«εσείς τρώτε και πίνετε

και μένα με τρώει η αρκούδα»

 

20 - 4 - 2019
Βαγγέλης  Μητράκος


Οδός Εμπόρων