Vekrakos
Spartorama | Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης τίμησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης τίμησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας

Πηγή 17/04/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Παιδεία
Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης τίμησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας
Κύρια ομιλήτρια ήταν η πρώην Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αγγελική Αργειτάκου, η οποία στην ομιλία της, με τίτλο "Προσφοράς Αντίδωρον", αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο...
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε μία όμορφη εκδήλωση, για να τιμηθεί το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Δημόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την σημαντική και διαχρονική βοήθειά του στο Μουσικό Σχολείο, αλλά και για την εν γένει προσφορά του στον τόπο μας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους πρώην Διευθυντές του Σχολείου κυρίους Κωνσταντίνο Τσαγκαρούλη και Διαμαντή Μανεσιώτη. 

Κύρια ομιλήτρια ήταν η πρώην Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αγγελική Αργειτάκου, η οποία στην ομιλία της, με τίτλο "Προσφοράς Αντίδωρον", αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο, που αποτελεί την μόνη σταθερά  στον τόπο μας επί σειρά δεκαετιών. Εκθείασε το πολυποίκιλο έργο του και την πνευματικότητά του, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του στην επίλυση καίριων θεμάτων για το Μουσικό Σχολείο. 

Ακολούθησε ένα αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και των δύο πρώτων Λυκειακών τάξεων, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας παραδοσιακής μουσικής κ. Χαρίκλειας Παπαδοπούλου. 

Αμέσως μετά έγινε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημόπουλο. Η εκδήλωση επισφραγίστηκε με τον λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την ευγενική πρωτοβουλία τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε  τους ομιλητές για τα καλά τους λόγια και την αγάπη τους, ενώ συνεχάρη την καθηγήτρια κ. Παπαδοπούλου και τη μαθητική χορωδία,  για την άψογη απόδοση των ύμνων και των τραγουδιών ευχόμενος να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις σπουδές τους και μάλιστα κάποια στιγμή η χορωδία να είναι σε θέση να συμμετέχει και σε θρησκευτικές ακολουθίες. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολή μας θα στέκεται πάντα αρωγός στο έργο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο ήδη συνδράμει με μία υποτροφία βυζαντινής μουσικής. 

Να σημειωθεί ότι την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η φιλόλογος κ. Ευγενία Δαρβίρη, ενώ τα κείμενα ήταν της θεολόγου κ. Κατερίνας Εξωμανίδη.

immspartis.gr











  



Οδός Εμπόρων