Vekrakos
Spartorama | Δαβάκης: Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτηw

Δαβάκης: Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτηw

Spartorama 10/04/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Δαβάκης: Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτηw
«...ο κ. Γαβρόγλου δήλωνε δημόσια ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν η παραμονή της σχολής στην Σπάρτη και η λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της»
Οδός Εμπόρων

Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Ριζοσπαστική Αριστερά προσεγγίζει και διαχειρίζεται τις πολιτικές της δεσμεύσεις.

Όλοι οι Λάκωνες θυμόμαστε ότι στις 19 Οκτωβρίου 2017, ο κ. Γαβρόγλου δήλωνε δημόσια ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν η παραμονή της σχολής στην Σπάρτη και η λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της. Θυμόμαστε επίσης τις υποσχέσεις του κ. υπουργού για την πραγματοποίηση ενεργειών, σε συνδυασμό με το υπουργείο Υγείας, προς την κατεύθυνση της σύστασης Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, καθώς και τις δεσμεύσεις του για προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού. 

Σε σχετικές δεσμεύσεις είχε προβεί ο κ. Γαβρόγλου και στις 16 Νοεμβρίου 2018, όταν μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αναβολές, τελικά ήρθε να συζητήσουμε στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση που του είχα καταθέσει ήδη από τον Αύγουστο 2018. Συγκεκριμένα, ο κ. υπουργός είχε αναφέρει στη συζήτηση εκείνη ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία δραματική ενέργεια πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες αναβάθμισης της Νοσηλευτικής στον τόπο που ήδη βρίσκεται, υλοποιώντας παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. 

Οι Λάκωνες θυμόμαστε επίσης το σχετικό ανακοινωθέν της 16ης Αυγούστου 2018 της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ύπαρξη ενδογενών προβλημάτων που είναι γνωστά σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τοπική κοινωνία δεν θα επιτραπεί να τορπιλίσουν την ύπαρξη, λειτουργία και αναβάθμιση της σχολής στη Σπάρτη». 

Το ερώτημα που ανακύπτει, συνεπώς, είναι απλό: Τι συνέβη από τον Οκτώβριο του 2017 έως σήμερα και οδήγησε τον κ. Γαβρόγλου και τους τοπικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι η απομάκρυνση της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη είναι μέρος μίας πολιτικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας; 

Στην επικείμενη ψηφοφορία του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή όλοι θα κριθούμε από την ψήφο μας. Καλώ έστω και τώρα, λίγα 24ωρα πριν τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις που καρατομούν και υποβαθμίζουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Λακωνία.


Οδός Εμπόρων