Vekrakos
Spartorama | Έγκριση πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για παράκαμψη του οικισμού Βλαχιώτη και του οικισμού Χάνια Βασιλακίου (Τάραψας)

Έγκριση πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για παράκαμψη του οικισμού Βλαχιώτη και του οικισμού Χάνια Βασιλακίου (Τάραψας)

Spartorama 04/04/2019 Εκτύπωση Λακωνία
Έγκριση πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για παράκαμψη του οικισμού Βλαχιώτη και του οικισμού Χάνια Βασιλακίου (Τάραψας)
Τα έργα θα βελτιώσουν κατά πολύ την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των βασικών οδικών αξόνων προς την Νότια Λακωνία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων όλης της Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίαση του της Τετάρτης 3 Απριλίου και μετά από εισήγηση της κ. Τζανετέα, η πρόταση για ένταξη  στο ΕΣΠΑ δύο πολύ σημαντικών έργων στη Λακωνία.

  1. Βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου (παράκαμψη οικισμού Χάνια Βασιλακίου ) με προϋπολογισμό 7.800.000,00 € και
  2. Παράκαμψη  οικισμού Βλαχιώτη με προϋπολογισμό 18.000.000,00 €

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης  και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα σε δηλώσεις τους τόνισαν την αναγκαιότητα κατασκευής αυτών των δύο μεγάλων αναπτυξιακών έργων που βελτιώνουν κατά πολύ την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των βασικών οδικών αξόνων προς την Νότια Λακωνία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων όλης της Λακωνίας.    



Οδός Εμπόρων