Vekrakos
Spartorama | Εκδήλωση με θέμα: «Στην βιβλιοθήκη του Δημήτρη Λιαντίνη»

Εκδήλωση με θέμα: «Στην βιβλιοθήκη του Δημήτρη Λιαντίνη»

Spartorama 30/03/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Εκδήλωση με θέμα: «Στην βιβλιοθήκη του Δημήτρη Λιαντίνη»
«Δίνω έναν αριθμό βιβλίων που δεν είναι νοητό να μην υπάρχουν στην ατομική βιβλιοθήκη του δάσκαλου προτού μπει στην τάξη...»
Οδός Εμπόρων

«Δίνω έναν αριθμό βιβλίων που δεν είναι νοητό να μην υπάρχουν στην ατομική βιβλιοθήκη του δάσκαλου, προτού μπει στην τάξη. Πνευματική περιουσία στοιχειώδης αλλά βαρύτιμη. "Ακτινοβολία υποβάθρου", θα λέγανε οι κοσμολόγοι στη γλώσσα τους», έλεγε ο Δ. Λιαντίνης.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και, τιμούν το πνευματικό έργο και τις παρακαταθήκες του Καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη ,καταγόμενου από τον τέως Δήμο Φάριδος, πραγματοποιώντας ένα  λογοτεχνικό «ταξίδι» μέσω του καταλόγου βιβλίων που πρότεινε ο Καθηγητής στους φοιτητές του και πρέπει να έχουν μελετηθεί από κάθε εκπαιδευτικό πριν διδάξει.

Για τον ίδιο τον Καθηγητή θα μιλήσουν οι συνεργάτες και φίλοι του κ.κ.  Ηλίας Αναγνώστου και Δημήτρης Κατσαφάνας  ενώ το παρόν θα δώσει και η κόρη του Διοτίμα Λιαντίνη, Καθηγήτρια Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τον Καθηγητή άλλα και για  το έργο άλλων μεγάλων  ποιητών και συγγραφέων που πρότεινε ο Καθηγητής θα μιλήσουν οι ακόλουθοι ομιλητές:

  • Μέντη Δώρα, Καθηγήτρια  Νεοελληνικής Φιλολογίας
  • Κακούρου – Χρόνη Γεωργία, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
  • Αντρειωμένος Γεώργιος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας
  • Νικολάου Γεώργιος, Καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής
  • Πολίτης Φώτης, Διευθυντής 5ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης
  • Τσίγκου Πολυάνθη, Διδάκτωρ – εκπρόσωπος Ιδρύματος Παλαμά
  • Καρακατσάνης  Τάσος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας. 

Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία Δημ. σχ. Ξηροκαμπίου υπό τον εκπαιδευτικό Μαρ. Καριοφύλλη ενώ  οι μαθητές δραματοποιούν κείμενα υπό την εκπαιδευτικό Καλ. Κατσαφάνα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός Γιάννα Δαλιούρη.





  

  


Οδός Εμπόρων