Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου

Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου

Spartorama 25/03/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου
«Επίκαιρο, διαυγές και σαφώς ενωτικό το μήνυμα της Εθνεγερσίας μάς «υπογραμμίζει» ν’ αντλήσουμε διδάγματα από αυτήν...»
Οδός Εμπόρων

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, που τιμούμε ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σηματοδοτεί μια κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους, ένα ορόσημο παγκόσμιας και διαχρονικής ακτινοβολίας. Η Εθνική Επέτειος, είναι μια ημέρα μνήμης, δόξας και υπερηφάνειας για το σθένος, την τόλμη και τη δύναμη ψυχής, που επέδειξαν οι πρόγονοί μας. Πριν 198 χρόνια ξεκίνησαν με απαράμιλλη αποφασιστικότητα και αίσθημα αυτοθυσίας τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της αυτοδιάθεσης, ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ισότητας, θεμελιώνοντας τη συγκρότηση ενός σύγχρονου κράτους. 

Επίκαιρο, διαυγές και σαφώς ενωτικό το μήνυμα της Εθνεγερσίας μάς «υπογραμμίζει» ν’ αντλήσουμε διδάγματα από αυτήν, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο πρέπων φόρος τιμής προς τις θυσίες των προγόνων μας, συνίσταται στον αναστοχασμό και την  περισυλλογή της μεγάλης ευθύνης, που απορρέει από το παράδειγμά τους και του ιερού χρέος, που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές. 

Ας εμπνεόμαστε εσαεί από τους αγώνες τους και με ομοψυχία, αισιοδοξία και ισχυρή θέληση να εργαζόμαστε για την επίτευξη εθνικής ανάκαμψης και προόδου. 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Ευάγγελος Βαλιώτης


Οδός Εμπόρων