Vekrakos
Spartorama | Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Διυπουργική συνάντηση με το Επιμελητήριο Λακωνίας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Διυπουργική συνάντηση με το Επιμελητήριο Λακωνίας

Spartorama 12/02/2019 Εκτύπωση Λακωνία
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Διυπουργική συνάντηση με το Επιμελητήριο Λακωνίας
Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε: «αλλάζει ο προσανατολισμός των καταναλωτών στο πώς ορίζουν το ποιοτικό προϊόν και πρέπει να προσαρμοστούμε»
Οδός Εμπόρων

Με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λακωνίας συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υπουργός, κ. Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα εξαγωγικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, ενώ οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών παραγωγής εσπεριδοειδών, που συμμετείχαν, έθεσαν και το θέμα των πρόσφατων ζημιών, από τις θεομηνίες και τον παγετό στη Λακωνία. 

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε τη σημασία της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, λέγοντας ότι «αλλάζει ο προσανατολισμός των καταναλωτών στο πώς ορίζουν το ποιοτικό προϊόν και πρέπει να προσαρμοστούμε. Πώς θα προστατεύσουμε το προϊόν μας και πώς αυτό θα το περάσουμε και στον παραγωγό με περισσότερα κίνητρα και λιγότερη λογική αστυνόμευσης. Εδώ σημαντικό ρόλο έχουν να παίξουν οι συνεταιρισμοί και τα συλλογικά σχήματα, όπως είναι το Επιμελητήριο.» 

Από την πλευρά της, η κα Παπανάτσιου επεσήμανε την ευαισθησία που έχει δείξει το Υπουργείο Οικονομικών σε θέματα εξαγωγών και δήλωσε ότι «είμαι εδώ για να σας ακούσω».


Οδός Εμπόρων