Vekrakos
Spartorama | ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ: «Πληρώνει» τις αλήθειες ο Κοζάκης

ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ: «Πληρώνει» τις αλήθειες ο Κοζάκης

Πηγή 28/01/2019 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ: «Πληρώνει» τις αλήθειες ο Κοζάκης
Λύση συμβολαίου για τον 23χρονο αμυντικό της Σπάρτης, ο οποίος μίλησε δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες οι ποδοσφαιριστές της ομάδας
Οδός Εμπόρων

Ο Νίκος Κοζάκης αποκάλυψε τα προβλήματα της Σπάρτης στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Πόντου και μίλησε ανοικτά για το θέατρο του παραλόγου που βιώνουν καθημερινά οι ποδοσφαιριστές τους τελευταίους μήνες. Αυτή η τοποθέτηση βέβαια δεν αναμενόταν να είναι αρεστή σε όσους «θεωρητικά» διοικούν την ομάδα της Λακωνίας, αλλά και η λύση του συμβολαίου του μοιάζει με μία ακόμη σπασμωδική κίνηση. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει και αναμένεται οι υπογραφές της λύσης να μπουν το πρωί της Τρίτης (29/1). 

Η τροπή που πήραν τα πράγματα δείχνει πως οι πληγές που έχει η ομάδα της Σπάρτης είναι πολύ βαθιές, όσο και του ίδιου του πρωταθλήματος που βρίσκεται σε οριακό σημείο από πολλές απόψεις και φυσικά δεν διαθέτει δικλίδες ασφαλείας για τέτοια θέματα σε ομάδες που έχουν φτάσει στα όρια τους και «ταλαιπωρούν» τους ποδοσφαιριστές πάντα βέβαια και με την ανοχή του ΠΣΑΠ που δεν δείχνει να σέβεται τα μέλη του.   

Οι 14 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση της Σπάρτης με τον Απόλλωνα Πόντου αναμένεται να γίνουν 13 με την αποχώρηση του Νίκου Κοζάκη, αλλά στη διοίκηση συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι και να βλέπουν άμεση λύση των προβλημάτων που φυσικά δεν λύθηκαν όλο τον Ιανουάριο και αυτό θα συμβεί τώρα, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών της χειμερινής περιόδου. 

Οι άνθρωποι της Σπάρτης υποστηρίζουν πως άμεσα θα ανακοινωθεί προπονητής, ίσως και μέσα στην Τρίτη (28/1), ενώ θα πάρουν και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να μπορούν να βγάλουν δελτία και να ενισχυθεί το ρόστερ με ποδοσφαιριστές. Αυτό βέβαια θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες, αφού τα περιθώρια είναι πολύ λίγα πλέον για κινήσεις που θα μπορούν να σώσουν την παρτίδα. 

------- 

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά την ήττα (1-0) εκτός έδρας με το Απόλλωνα Πόντου, στις 27/1/2018, ο Νίκος Κοζάκης μίλησε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σπάρτη.

«Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι ο Απόλλων Πόντου. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε το εκατό τοις εκατό όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα με σεβασμό στην φανέλα που φοράμε. Δυστυχώς δεν αντέξαμε στην πίεση του Απόλλωνα και δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις και μας μένει η πικρία από αυτό. Παρόλα αυτά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου και στον κύριο Παναγιώτη Αποστολάκο, γιατί πραγματικά τους τελευταίους δύο μήνες ζούμε το θέατρο που παραλόγου σε αυτή την ομάδα. 

Πολολός, Χρήστου, Νικόλαρος, Βουδούρης έρχονται, φεύγουν, γυρίζουν πάλι και οι ποδοσφαιριστές είναι τρεις μήνες απλήρωτοι. Την Παρασκευή (25/1) κάναμε προπόνηση και πληρώσαμε από την τσέπη μας το καθαριστήριο για τις εμφανίσεις επειδή δεν υπήρχε κάποιος να δώσει τα λεφτά. 

Είμαστε 14 παίκτες μέσα σε μεταγραφική περίοδο με πέντε μέρες να απομένουν για να ενισχυθούμε. Και οι προσφυγές πληρώνονται. Δεν μπορώ να το καταλάβω εγώ αυτό. Πώς είναι δυνατόν μια ομάδα να καθαρίζει από τόσα πολλά χρέη και να παρουσιάζει αυτή την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και δεν ξέρω αν θα καταλάβω ποτέ. 

Πραγματικά είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Θέλω να κάνω ένα παράπονο, όμως. Ευχαριστούμε τον κύριο Τσερνίσοφ για όλα και τον καταλαβαίνουμε απόλυτα και το μόνο παράπονο που έχουμε μαζί με τους συμπαίκτες μου είναι πως έφυγε χωρίς να μας χαιρετήσει. Έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, αλλά δεν μας είδε. Αυτό είναι ένα μικρό παράπονο από εμάς και θέλω να πω ότι μας στήριξε σε όλα και ήταν κοντά μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σίγουρα κι αυτός δεν άντεξε μετά από όλα αυτά. Χωρίς φυσικοθεραπευτή, χωρίς γιατρό, χωρίς γυμναστή; Και επαναλαμβάνω αυτά συμβαίνουν σε μια ομάδα που καθαρίζει από τις προσφυγές. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. 

Αν νομίζουν κάποιοι κύριοι ότι θα παίζουν με τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ γελασμένοι πραγματικά. Τόσο καιρό ακούμε, ακούμε και από τους ποδοσφαιριστές δεν μιλάει κανείς για όσα περνάμε. Έχουμε κάνει υπομονή, αλλά έχει και η υπομονή τα όρια της. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα και η ομάδα σε αυτές τις πέντε ημέρες που απομένουν να ενισχυθεί γιατί είναι πολύ κρίμα αυτή η προσπάθεια που έχουμε κάνει να χαραμιστεί. Αλλά και εμείς να κοιτάξουμε το μέλλον μας».

footballleaguenews.gr


Οδός Εμπόρων