Vekrakos
Spartorama | «Συγγνώμη…»

«Συγγνώμη…»

Λόγια Θέλοντος Νου 27/01/2019 Εκτύπωση Άρθρα Ελλάδα
«Συγγνώμη…»
Συγγνώμη απ’ την πατρίδα... Συγγνώμη από τους Μακεδονομάχους προγόνους μας... Συγγνώμη από τα παιδιά μας...
Οδός Εμπόρων

Η συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε από 153 πρόθυμους βουλευτές. Η αντιπολίτευση μάταια προσπάθησε να μας πείσει για τον πατριωτικό της αγώνα. Δώσαμε στους γείτονες μας όχι μόνο το όρο Μακεδονία, τη ανύπαρκτη γλώσσα κι ό,τι άλλο επιζήμιο για την Ελλάδα προβλέπει η συμφωνία. Δώσαμε πάνω απ’ όλα το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον απαιτήσεις που δεν καταγράφηκαν ευθέως αλλά βρίσκονται καλά κρυμμένες πίσω από τα άρθρα της συμφωνίας (όπως για παράδειγμα το δικαίωμα της εξόδου των γειτόνων μας στο Αιγαίο). 

Στη συνεδρίαση της Βουλής για το θέμα των Σκοπίων ενώ ΟΛΟΙ ήξεραν ποιοι είναι αυτοί που μας πιέζουν να δεχθούμε τη συμφωνία, κανείς δεν τους κατανόμασε ευθέως, προκειμένου οι πολίτες να καταλάβουν ποια ξένα συμφέροντα επιθυμούν μια εθνικά επιζήμια λύση του θέματος.

Ο κύριος Ζάεφ έχει μόνιμο συμπαραστάτη τον Τζορζ Σόρος. Νομίζω δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Όλοι ξέρουμε πόσο πολύ επιθυμεί τη διάλυση (ναι τη διάλυση) της Ελλάδος αυτός ο άνθρωπος. Για να δείτε όμως ποιοί Έλληνες υποστηρίζουν τις εντός της πατρίδας οργανώσεις του, δείτε ποιοί αποτελούν τα διοικητικά συμβούλια. Θα εκπλαγείτε γιατί θα διαπιστώσετε ότι τα πλοκάμια του Σόρος εκτείνονται σε «υψηλού» κύρους προσωπικότητες της επιστήμης αλλά και σε ευρύτατο πολιτικό φάσμα(ας είναι καλά οι πολυάριθμοι συγγενείς των πολιτικών). 

Δεν μας είπαν επίσης οι πολιτικοί αυτό που λίγο πολύ είναι γνωστό σε όλους αλλά μόνο αυτοί κάνουν πως δεν το ξέρουν. Οι ενεργειακοί αγωγοί και οι διαδρομές τους στα Βαλκάνια είναι βασική αιτία της συμφωνίας. Η Δύση θέλει τη συμφωνία ενώ η Ρωσία όχι. Όπως λέει ο σοφός λαός, όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Γιατί όμως να είναι η Ελλάδα ο μοναδικός «βάτραχος» σήμερα; Μήπως φταίει η λανθασμένη εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε, επειδή δεν υπερασπίσθηκε ως όφειλε την ιστορική αλήθεια, τα αίματα των μακεδονομάχων προγόνων μας, αλλά και το μέλλον της πατρίδας; 

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ΠΟΤΕ ο δρόμος της Ελλάδας δεν ήταν στρωμένος με λουλούδια. Αν αντέξαμε τις δυσκολίες, αν υπάρχουμε ως σήμερα είναι γιατί δεν φοβηθήκαμε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να πούμε ΟΧΙ. Έως εδώ και μη παρέκει. Με οποιοδήποτε τίμημα. Φαίνεται όμως πως τώρα το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η πρόσκαιρη επιβίωση, χωρίς να λογαριάσουμε ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. 

Είναι σε όλους γνωστό πως η κ. Μέρκελ ήλθε στην Ελλάδα λίγο πριν συνεδριάσει η Βουλή για να υποστηρίξει την ψήφιση της συμφωνίας. Η κ.Μέρκελ… Αυτή ντε που εδώ και χρόνια μας δανείζει για να μας σώσει από την οικονομική καταστροφή. Με το αζημίωτο βέβαια… Πρόταση προς τον οποιοδήποτε έλληνα Πρόεδρο της δημοκρατίας και προς τον οποιοδήποτε έλληνα πρωθυπουργό την υποδεχθούν στην επόμενη επίσκεψη της στη χώρα μας : Να την πάτε βόλτα στο Ρούπελ, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Κάνδανο κι όπου αλλού έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πατρίδα μας οι πρόγονοι της… Μα τι λέω κι εγώ τώρα.

Συγγνώμη αφαιρέθηκα… 

Στο σημείο αυτό να μην ξεχάσουμε τον κ.Κίσσινγκερ που εδώ και πολλά χρόνια μας είχε πει πως η ασφαλέστερη μέθοδος για να σβήσει η Ελλάδα από τον παγκόσμιο χάρτη είναι να μας κάνουν να ξεχάσουμε θρησκεία,γλώσσα,ιστορία. Όπως φαίνεται καλά προχωράει το σχέδιο… 

Αγαπητοί συμπατριώτες μετά από τα παραπάνω πρέπει κι ο καθένας από εμάς να κάνει την αυτοκριτική του. Είμαστε στην καθημερινότητα μας αυτοί που πρέπει ως χριστιανοί ορθόδοξοι κι ως Έλληνες; Μήπως έχουμε εδώ και πολύ καιρό κάνει εκπτώσεις σε αξίες και ιδανικά κοιτώντας μόνο τα μικροσυμφέροντα μας; Μήπως συνέπεια όλων αυτών είναι και η σημερινή πολιτική νοοτροπία των πολιτικών μας που οδήγησε στην συμφωνία-προδοσία της Μακεδονίας; Μήπως έστω και τώρα πρέπει να μετανοήσουμε έμπρακτα απέναντι σε Θεό και πατρίδα αν πραγματικά (κι όχι μόνο με λόγια) θέλουμε να σωθούμε ως άνθρωποι κι ως Έλληνες; 

Σαν απλός άνθρωπος θέλω να ζητήσω συγγνώμη όχι για ένα αλλά για πολλούς λόγους. 

Συγγνώμη απ’ την πατρίδα. Γιατί αν τη θεωρούσαμε επίγεια μάνα μας δεν θα αφήναμε να την πειράξει κανείς.Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε γι’ αυτήν τα ΠΑΝΤΑ γιατί μας δίνει τα ΠΑΝΤΑ. 

Συγγνώμη από τους Μακεδονομάχους προγόνους μας,γιατί η μετάνοια μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να αποτραπεί η προσβλητική για τη θυσία τους συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να υπάρχουν πολίτες που θέλουν να λέγονται έλληνες και στα συλλαλητήρια να απέχουν, όχι επειδή είχαν προσωπικά ανυπέρβλητα εμπόδια, αλλά επειδή ήθελαν για πολλοστή φορά να απολαύσουν την κυριακάτικη ραστώνη τους είτε διαμένουν στην Αθήνα είτε στην επαρχία. 

Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ήταν όλα συμφωνημένα,άρα δεν υπήρχε λόγος να γίνουν τα συλλαλητήρια απαντάμε : Όσοι πήγαν δήλωσαν με την παρουσία τους πως δεν συμφώνησαν. Έδειξαν πως σέβονται το αίμα των προγόνων κι έδωσαν το πιο σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους. Άλλωστε αν δεν γίνονταν τα συλλαλητήρια θα υποστήριζε η κυβέρνηση πως ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι μαζί της στο θέμα των Σκοπίων. Τώρα ακόμη κι αν λέει πως λίγες χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών,κανείς νοήμων άνθρωπος δεν το αποδέχεται. 

Συγγνώμη από τα παιδιά μας. Γιατί θα τους παραδώσουμε μια Ελλάδα ακρωτηριασμένη από αξίες,ιδανικά ίσως κι από έδαφος (μακάρι να μην φθάσουμε ως εκεί) με ξαναγραμμένη και παραχαραγμένη ιστορία, μια πατρίδα που δεν θα κρατάει στην αγκαλιά της τα παιδιά της αλλά θα τα διώχνει στο εξωτερικό. Μια πατρίδα που το μόνο που θα τους προτρέπει θα είναι να μιμηθούν τον Οδυσσέα, όχι για να πάρουν την Τροία,αλλά για να βρουν την δική τους Ιθάκη μακριά της. Βλέπετε το δημογραφικό το λύσαμε με τους λαθρομετανάστες. Ώρα να φύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. 

Την πιο μεγάλη συγγνώμη όμως την οφείλω στο Χριστό μας και στην Παναγία μας. Αν πραγματικά πιστεύουμε σ’ Αυτόν ας παραδεχθούμε τα σφάλματα μας. Ας μετανοήσουμε. Αυτός μας περιμένει ΠΑΝΤΑ. Για το Χριστό όσο μας επιτρέπει και ζούμε ποτέ δεν είναι αργά. Ας βάλουμε οδηγό με την προσευχή μας στην πατρίδα και στις ζωές μας την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ. 

Να θυμάστε ότι καμιά συμφωνία δεν εφαρμόζεται όταν είναι αντίθετη με την αλήθεια, κι όπου Χριστός εκεί και η αλήθεια και η ζωή. 

Μην επιτρέψετε σε κανένα να παραχαράξει την ιστορία στα μάτια των παιδιών. Μιλήστε τους,πάρτε βιβλία(όσο ακόμη υπάρχουν),διαβάστε εσείς για να διαβάσουν κι αυτά. Όπως έλεγε κι ο αείμνηστος πλέον Σαράντος Καργάκος «κάντε τα σπίτια σας κρυφά σχολειά». 

Η μεγάλη ανηφόρα της πατρίδας τώρα αρχίζει.Έλληνες κουράγιο. Οπλιστείτε με πίστη κι κι αγάπη σε Χριστό κι Ελλάδα. Στο τέλος της ανηφόρας να ξέρετε ότι μας περιμένει η πατρίδα μ’ άλλα σύνορα(πιο μεγάλα) κι άλλη πρωτεύουσα. Την Πόλη των πόλεων. 

Υ.Γ. Ιερώνυμε αν έστω και μια στιγμή στη ζωή σου έχεις παραδεχθεί ότι υπάρχει Θεός, ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος,πήγαινε σε κάποιον πραγματικά ορθόδοξο κληρικό και ζήτησε του να σου πει πως θα ζήσεις όταν(όπως όλοι μας)αποχωρήσεις από τον μάταιο ετούτο κόσμο.Ήπιες τόσες μέρες το αμίλητο νερό. Είδες δακρυγόνα απέναντι σε μικρά παιδιά. Επιτέλους δεν καταλαβαίνεις ότι κάποια στιγμή η εξουσία σου θα τελειώσει και το μόνο που θα έχεις να περιμένεις θα είναι η δίκαιη κρίση του Κυρίου που κατά τ’ άλλα «υπερασπίζεσαι»; 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΝΟΥ


Οδός Εμπόρων