Vekrakos
Spartorama | Χρήστος Αλεξάκος: «Πρόταση ονοματοδοσίας σημαντικής οδού της πόλης μας, με το όνομα του μεγάλου Δασκάλου Σαράντου Καργάκου»

Χρήστος Αλεξάκος: «Πρόταση ονοματοδοσίας σημαντικής οδού της πόλης μας, με το όνομα του μεγάλου Δασκάλου Σαράντου Καργάκου»

Spartorama 21/01/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Χρήστος Αλεξάκος: «Πρόταση ονοματοδοσίας σημαντικής οδού της πόλης μας, με το όνομα του μεγάλου Δασκάλου Σαράντου Καργάκου»
Καθώς και να φιλοτεχνηθεί η προτομή του σε περίοπτη θέση σε πλατεία της πόλης μας
Οδός Εμπόρων

Επισυνάπεετια πρότασή του Χρήστου Αλεξάκου μου προς το Δήμο Σπάρτης (Αρ. Πρωτ. 1096/21-1-19), που, αρχικά, έλαβε χώρα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης την 16η Ιανουαρίου 2019 και αφορά στην ονοματοδοσία σημαντικής οδού της πόλης μας, με το όνομα του μεγάλου Δασκάλου Σαράντου Καργάκου. 


«ΧΡΗΣΤΟΣ  ΑΛΕΞΑΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑ

Σπάρτη, 21 Ιανουαρίου 2019

Αρ. Πρωτ. 1096/21-1-19


Προς:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Ε. Βαλιώτη

Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

Δημοτικούς Συμβούλους

Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, Κα Πολυτίμη Αλεξανδρίδη

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία επισκιάστηκε από την τραγική απώλεια του μεγάλου Λάκωνα φιλολόγου, ιστορικού και συγγραφέα, Σαράντου Καργάκου, επανέρχομαι στην πρόταση που σας κατέθεσα κατά τη συνεδρίαση και αφορούσε στην ονοματοδοσία μιας σημαντικής οδού της Σπάρτης η οποία θα φέρει το όνομα του αείμνηστου συμπατριώτη μας. Επιπροσθέτως, να εξετάσετε και τη δυνατότητα:

  1. φιλοξενίας αρχείου ή μέρους του αρχείου του, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (στέγαση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης) ή στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Λακωνίας και
  2. να φιλοτεχνηθεί η προτομή του σε περίοπτη θέση σε πλατεία της πόλης μας.

Σας παρακαλώ θερμά, να θέσετε, το θέμα αυτό, υπό την αιγίδα σας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η απαιτούμενη διαδικασία που στόχο θα έχει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Δάσκαλο, Σαράντο Καργάκο. 

Μετά τιμής,

Χρήστος Αλεξάκος

Δημοτικό Σύμβουλος»


Οδός Εμπόρων