Vekrakos
Spartorama | Οι Δήμαρχοι Ευάγγελος Βαλιώτης και Didier Dousset της Le Plessis-Trevise επικύρωσαν την επίσημη συνεργασία τους

Οι Δήμαρχοι Ευάγγελος Βαλιώτης και Didier Dousset της Le Plessis-Trevise επικύρωσαν την επίσημη συνεργασία τους

Spartorama 16/01/2019 Εκτύπωση Δημοτικά
Οι Δήμαρχοι Ευάγγελος Βαλιώτης και Didier Dousset της Le Plessis-Trevise επικύρωσαν την επίσημη συνεργασία τους
Στα πλαίσια δε της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, σ΄ένα πάρκο της πόλης του Le Plessis-Trevise δόθηκε το όνομα της Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Το Δήμο Le Plessis-Trevise επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης από την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μεταξύ των αδελφοποίησης. 

Υπενθυμίζουμε, ότι η γαλλική αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη τον περασμένο Μάϊο για την υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης, το οποίο σηματοδοτεί τη σύναψη ισχυρών και ειλικρινών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης. Επιπλέον, συνιστά την έναρξη μιας αμοιβαία επωφελούς διαδημοτικής συνεργασίας, στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και πρακτικών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σπάρτης, αναφέρθηκε στο σπουδαίο θεσμό των αδελφοποιήσεων, τονίζοντας πως μέσω αυτών αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, με κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Didier Dousset μίλησε με θαυμασμό και συγκίνηση για τη Σπάρτη, εξαίροντας την ιστορία και τον πολιτισμό της. 

Αξιοσημείωτο είναι πως στην τελετή παρευρέθηκε η πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, κα Μπαλτά, η οποία στην ομιλία της μίλησε με ένθερμα λόγια για τη Σπάρτη και το Μυστρά, καθώς και εκπρόσωποι όλων των αδελφοποιημένων με το Le Plessis-Trevise Δήμων, παρέχοντας την ευκαιρία στην ελληνική αντιπροσωπεία για ανταλλαγή απόψεων και σύσφιγξη σχέσεων. Την αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης αποτελούσαν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πλειώτας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστίνα Μακρυσοπούλου και Γιάννης Καρμοίρης. 

Στα πλαίσια δε της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, σ΄ένα πάρκο της πόλης του Le Plessis-Trevise  δόθηκε το όνομα της Σπάρτης. 

Ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί θερμά τον «αδελφό» Δήμο για την ανεπιτήδευτη φιλοξενία του και δεσμεύεται, ότι θα συμπορεύονται πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, αγαστής και υποδειγματικής συνεργασίας και αλληλοστήριξης.







  



Οδός Εμπόρων