Vekrakos
Spartorama | Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας: Δώρο Χριστουγέννων

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας: Δώρο Χριστουγέννων

Spartorama 20/12/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας: Δώρο Χριστουγέννων
Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ή στο αστυνομικό τμήμα
Οδός Εμπόρων

Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και τι ισχύει για την χορήγηση του δώρου Χριστουγέννων, τις κανονικές άδειας και των ημερών αργίας 25η και 26η Δεκεμβρίου, τονίζει τα παρακάτω:

Δώρο Χριστουγέννων 

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, το οποίο και πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως την 21 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά ή στο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσει εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Δεν επιτρέπεται και είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από την αξίωση καταβολής του. 

Συνεπώς δεν υποχρεούται κανείς να επιστρέψει τα χρήματα που καταβλήθηκαν για δώρο Χριστουγέννων και καλούμε τους εργαζόμενους, όπου συμβαίνει, να το καταγγέλλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ, που πρέπει από την πλευρά τους να πυκνώσουν του ελέγχους στις επιχειρήσεις.


Οδός Εμπόρων