Vekrakos
Spartorama | Τίμησαν τους δώδεκα φαντάρους στον Καραβά

Τίμησαν τους δώδεκα φαντάρους στον Καραβά

Spartorama 01/12/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Τίμησαν τους δώδεκα φαντάρους στον Καραβά
Οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος του ΚΕΕΜ που προοριζόταν να αποδώσει τιμές στον εορτασμό του Αγίου Θεοκλήτου στο Καστόρι το 1972
Οδός Εμπόρων

Το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των δώδεκα οπλιτών του ΚΕΕΜ πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που βρίσκεται στον Καραβά, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ανήμερα της εορτής του πολιούχου Καστορείου, Αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, και μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Λακεδαίμονα. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ άγημα του ΚΕΕΜ απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές στους πεσόντες. Στεφάνι κατέθεσε στο μνημείο ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου. 

Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν, τιμώντας με την παρουσία τους τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών, οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λιγοστοί κάτοικοι του Καραβά. Το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά (που από το 2011 συμμετέχει ανελλιπώς στο τρισάγιο), αποτίοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στους δώδεκα οπλίτες που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του οικισμού. 

Σημειώνεται πως οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος του ΚΕΕΜ που προοριζόταν να αποδώσει τιμές στον εορτασμό του Αγίου Θεοκλήτου στο Καστόρι το 1972. Η εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος στην παλαιά Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, βόρεια του οικισμού Καραβά Σπάρτης, και ο θανάσιμος τραυματισμός δώδεκα εκ των επιβαινόντων οπλιτών μετέτρεψε την ημέρα γιορτής σε ημέρα μνήμης και πένθους. Από τότε το ΚΕΕΜ και η τοπική Κοινωνία τιμά ετησίως τη μνήμη των φαντάρων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. 

Πηγή-φωτογραφίες: e-karavas.gr





  



Οδός Εμπόρων