Vekrakos
Spartorama | Ο εορτασμός της απελευθερώσεως της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό, στη Σπάρτη

Ο εορτασμός της απελευθερώσεως της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό, στη Σπάρτη

Spartorama 17/11/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Ο εορτασμός της απελευθερώσεως της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό, στη Σπάρτη
Από τον Σύλλογο Λεσβίων Νομού Λακωνίας «Αιολική Γη»
Οδός Εμπόρων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση  πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Λεσβίων Νομού Λακωνίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ» την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στην Κοκκινόρραχη Λακωνίας, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της απελευθερώσεως της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό.

Με κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοκκινορράχης, από τον Εφημέριο της Ενορίας και αντιπρόεδρο του Συλλόγου πρωτοπρεσβύτερο π. Συμεών Παπαγεωργίου. Στο τέλος της Δοξολογίας,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φώτιος Αποσπόρης, ομίλησε επίκαιρα για την επέτειο αυτή και συγκίνησε και τα μέλη του συλλόγου, αλλά και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στην συνέχεια στο Ηρώο, που βρίσκεται στο προαύλιο  της εκκλησίας ο π. Συμεών μαζί με τον συνταξιούχο ιερέα π. Κωνσταντίνο Σαρρή τέλεσαν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όσων έπεσαν ηρωικώς στις μάχες για την απελευθέρωση της Λέσβου, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κατέθεσε στεφάνι.

Ιδιαίτερη εντύπωση έδωσαν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης, όπου όλα μαζί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την επέτειο αυτή, λαμβάνοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων.

Μετά τις επετειακές αυτές εκδηλώσεις, δόθηκε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, που συμπτωματικά είχε αναλάβει η ενορίτισσα της Κοκκινορράχης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου που είναι και Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης.







  



Οδός Εμπόρων