Vekrakos
Spartorama | Δαβάκης - Γαβρόγλου, για τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και τα κενά στα σχολεία

Δαβάκης - Γαβρόγλου, για τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και τα κενά στα σχολεία - video

Spartorama 17/11/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Δαβάκης - Γαβρόγλου, για τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και τα κενά στα σχολεία
Γαβρόγλου: «Δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, καθώς έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να μελετήσει το ζήτημα και αναμένεται η έκδοση σχετικού Πορίσματος»
Οδός Εμπόρων

Την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής της Σπάρτης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης σήμερα στη Βουλή. 

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δαβάκης εξέθεσε τους λόγους που δικαιολογούν την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στη Σπάρτη και ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να επιδείξει πολιτική βούληση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Σπάρτης, ούτως ώστε να ασκείται απρόσκοπτα η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος. 

Ο υπουργός απάντησε στο Λάκωνα βουλευτή ότι δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, καθώς έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να μελετήσει το ζήτημα και αναμένεται η έκδοση σχετικού Πορίσματος. 

Στη δευτερολογία του ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε την αναγκαιότητα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, που είναι συνυφασμένη με την αναβάθμιση της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών, η οποία αποτελεί βασική ευθύνη της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας, ζητώντας από τον κ. Γαβρόγλου την παρέμβασή του σε αυτό. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας, κάνοντας λόγο για επείγον πρόβλημα και ζήτησε από τον κ. υπουργό να παρέμβει για την άμεση επίλυσή του. 

Στην απάντησή του, ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προσπαθειών αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Σπάρτης, προτού η Πολιτεία καταφύγει στη «δραματική», όπως τη χαρακτήρισε, λύση της απομάκρυνσής της από την πόλη. 

Όσον αφορά το θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λακωνίας, ο κ. υπουργός απάντησε στο Λάκωνα βουλευτή ότι «από τη Δευτερά θα λυθεί το θέμα των κενών σε όλη την Ελλάδα».


Οδός Εμπόρων