Vekrakos
Spartorama | Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης

Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης - video

Spartorama 01/11/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης
«...εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως ευρωπαϊκή»
Οδός Εμπόρων

Πεμπτη 1 Νοεμβρίου κοινοποιείται η ακόλουθη επιστολή από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: 

«Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης. 

Η επιστολή αυτή και τα στοιχεία που τη συνοδεύουν θα σταλεί: 

  • στον Πρωθυπουργό της χώρας
  • στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
  • σε Ευρωβουλευτές όλων των χωρών
  • στον Πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής
  • στα αρμόδια Υπουργεία
  • στα Ευρωπαϊκά Κόμματα για τα Ζώα και τους άλλους Φιλοζωϊκούς Οργανισμούς
  • στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ΜΜΕ 

Εικόνες φρίκης αποτυπώνονται στα στοιχεία που ακτιβιστές τράβηξαν μέσα απο  το κυνοκομείο Σπάρτης και εστάλησαν στον τοπικό φιλοζωϊκό σύλλογο και στην Ομοσπονδία. 

Διάσπαρτα κρανία σκύλων και άλλα οστά αυτού του είδους, πεταμένα νεκρά ζώα, νεκρά ζώα σε αποσύνθεση δίπλα σε υγιή, τόνοι βρώμικων εντοσθίων αντί της κατάλληλης τροφής, ζώα άρρωστα και σκελετωμένα, βρώμα και δυσωδία παντού. Μια υγιεινομική βόμβα ελέω Δημοτικής Αρχής, έγκλειστα για μια ζωή δύστυχα ζώα κατά παράβαση της νομοθεσίας. 

Μία Δημοτική Αρχή που απαγορεύει στα εκλεγμένα μέλη της 5μελούς επιτροπής να μπουν στο κυνοκομείο, ένας Αντιδήμαρχος που αποφασίζει και διατάζει, εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως ευρωπαϊκή. 

Καλούμε όλες τις Αρχές, Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Υγιεινομικές, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή, να χειριστούν το θέμα όπως αρμόζει σε μια τέτοια εφιαλτική κατάσταση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή βασανισμό και θανάτωση ζώων και για την πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 η Ομοσπονδία μας τόσο με δελτίο τύπου της όσο και με επιστολές στη Δημοτική Αρχή αλλά και στις άλλες εμπλεκόμενες Αρχές είχε αναφερθεί στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κυνοκομείο αυτό αλλά οι πάντες αδιαφόρησαν για να φτάσουμε με τη δική τους αποκλειστική ευθύνη στις εικόνες Μεσαίωνα που αντικρύζουμε τώρα. 

Όχι άλλη εγκληματική αδιαφορία. 

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτού του αίσχους. 

Ζητάμε από τον πνευματικό κόσμο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. 

Ζητάμε να κλείσουν όλα τα κυνοκομεία της ντροπής που είναι δυστυχώς εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, ζητάμε να παρθούν μέτρα απο τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολλές φορές αδέσποτων, μέτρα που θα λύσουν και δε θα διαιωνίζουν το πρόβλημα. 

Ζητάμε την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας, ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, που κουρελιάζουν τους νόμους και κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στα ζώα με την επικίνδυνη ενοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών. 

Ζητάμε το σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής το λιγότερο. 

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η ντροπή αυτή της Ελλάδας. 

Αναμένουμε τη δραστική επιτέλους παρέμβαση των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία της Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές. 

Σώστε ΤΩΡΑ τα ζώα. 

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου













  



Οδός Εμπόρων