Vekrakos
Spartorama | Πράσινο φως για τη δημοπράτηση της Μελέτης του Νέου Μουσείου Σπάρτης

Πράσινο φως για τη δημοπράτηση της Μελέτης του Νέου Μουσείου Σπάρτης - video

Spartorama 02/11/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
Πράσινο φως για τη δημοπράτηση της Μελέτης του Νέου Μουσείου Σπάρτης
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού
Οδός Εμπόρων

Την Πέμπτη 1/11/2018 στις 2:30 μ.μ., στο Διοικητήριο, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα παραχώρηση συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της έγκρισης δημοπράτησης της μελέτης για το Νέο Μουσείο Σπάρτης. 

Η κα Tζανετέα δήλωσε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα, ακολουθώντας κατά γράμμα την προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Αναμένεται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2019 να έχουν υποβληθεί οι μελέτες από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες - γραφεία και να αρχίσει η αξιολόγηση τους από ειδική επιτροπή που θα έχει συσταθεί ως τότε. 

Η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απονομή 1ου, 2ου και 3ου  βραβείου, στον πρωτεύσαντα δε διαγωνιζόμενο θα ανατεθεί η ολοκλήρωση όλων των μελετών προϋπολογισμού 2,4 εκ. Ευρώ. 

«Θα παρακολουθούμε μέρα-νύχτα την πορεία του διαγωνισμού, γιατί με μία μελέτη στο χέρι, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ένα δυνατό «χαρτί» για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε και σε ιδιώτες, προκειμένου να  υλοποιηθεί το όνειρο όλων μας και η απαίτηση της ιστορίας που είναι το νέο μουσείο Σπάρτης». 

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις προς τους παρευρισκόμενους σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού αλλά και για επίκαιρο θέμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό video


Οδός Εμπόρων