Vekrakos
Spartorama | «Ο Θείος Σαμ σε Θέλει», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Ο Θείος Σαμ σε Θέλει», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 20/10/2018 Εκτύπωση Άρθρα Ελλάδα
«Ο Θείος Σαμ σε Θέλει», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Η συμφωνία των Πρεσπών... αποδεικνύει... πως η Ελλάδα των μνημονίων δεν είναι μια ελεύθερη χώρα με κυρίαρχο τον Λαό της αλλά αντικείμενο εκμετάλλευσης και αποικιοποίησης»
Οδός Εμπόρων

Το  σκοπιανό ζήτημα, εκτός από τη τεράστια σημασία που έχει για την Ελλάδα ως παραχώρηση εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων, αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ποια είναι τα αφεντικά στην περιοχή και με ποιους τρόπους διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους  σε βάρος των λαών και των κρατών.

Ο «Θείος Σαμ» (οι ΗΠΑ, με  τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους τους), ΑΠΑΙΤΗΣΕ να «λυθεί» το σκοπιανό πάση θυσία προκειμένου να παραμείνει αναμφισβήτητη η αμερικάνικη «προστασία» στην περιοχή των Βαλκανίων και να μην κινδυνεύσουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

Τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η κυβέρνηση Ζάεφ προσέτρεξαν υπάκουα να υλοποιήσουν τις εντολές του αμερικάνικου παράγοντα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Στη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα παραχώρησε τα πάντα στην άλλη πλευρά (όνομα, γλώσσα, ιθαγένεια ) χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αν και ο ελληνικός Λαός, με τις ανεπανάληπτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εξέφρασε την καθολική του αντίδραση  και διαφωνία. Η κυβέρνηση Τσίπρα,  ενεργώντας με τρόπο μοναρχικό, αρνήθηκε να κάνει δημοψήφισμα ή να φέρει το σχέδιο συμφωνίας στη Βουλή, για να μη διακυβευθεί  με κανέναν τρόπο η υλοποίηση των έξωθεν εντολών. Με όμοιο τρόπο και ο Ζάεφ αγνόησε την αποχή του δικού του λαού από το δημοψήφισμα και προχώρησε τη διαδικασία για έγκριση στη βουλή των Σκοπίων, όπου με ωμές παρεμβάσεις των ξένων αφεντικών και με τρόπους που ο καθένας εύκολα αντιλαμβάνεται κατάφερε «να βρει» ακριβώς (!!!) τους 8 βουλευτές που του έλειπαν, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας!!!

Τώρα, το μπαλάκι επιστρέφει στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, μετά τις διακηρύξεις Καμμένου ότι αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή για επικύρωση ΔΕΝ θα την ψηφίσει και θα ρίξει την κυβέρνηση, θ’ αρχίσει  (έχει ήδη αρχίσει από καιρό) να αναζητά ΚΑΙ αυτός  (όπως έκανε ο Ζάεφ) τους βουλευτές που θα του λείψουν, για να περάσει τη συμφωνία και να μείνουν ευχαριστημένα τα αφεντικά.

Βίοι παράλληλοι με καθοδηγητές τις ΗΠΑ και τους «ισχυρούς» της Ευρώπης, μεγάλες επιλογές που γίνονται όχι με τη θέληση του λαού μας αλλά με τη θέληση κέντρων δύναμης πάνω και πέρα από τον «κυρίαρχο Λαό» κι ακόμα πάνω και πέρα από κυβερνήσεις.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι χρήσιμη ΜΟΝΟ για ένα πράγμα: Αποδεικνύει με τρόπο ολοφάνερο και αδιαμφισβήτητο πως η Ελλάδα  των μνημονίων δεν είναι  μια ελεύθερη χώρα με κυρίαρχο τον Λαό της αλλά αντικείμενο εκμετάλλευσης και αποικιοποίησης. Αν και ο Ελληνικός Λαός με σκληρούς εθνικοαπελευθερωτικούς  και αμυντικούς αγώνες  υπεράσπισε στο παρελθόν την Εθνική μας Ανεξαρτησία,  η χώρα μας με ευθύνη εκείνων που κυβέρνησαν τον τόπο αλλά και της άρχουσας τάξης ΠΟΤΕ δεν μπόρεσε να αποτινάξει τα δεσμά της εξάρτησης  και να απαγκιστρωθεί από την πρόσδεσή της  σε ξένα κέντρα.

Σήμερα που τα πάντα έχουν βγει στο παζάρι, ο ελληνικός λαός πρέπει να θυμηθεί ξανά πως χωρίς την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας  και χωρίς πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Κυριαρχία, ο μετασχηματισμός  της κοινωνίας  υπέρ των μη προνομιούχων και η πραγματική έξοδος από το καθεστώς των μνημονίων.

 

20-10-2018
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων