Vekrakos
Spartorama | «Ναι» στη Λαϊκή Αγορά Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας, από την Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Σπάρτης

«Ναι» στη Λαϊκή Αγορά Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας, από την Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Σπάρτης

Spartorama 17/10/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
«Ναι» στη Λαϊκή Αγορά Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας, από την Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Σπάρτης
Οι κάτοικοι των συνοικιών παραμένουν στις επάλξεις της διεκδίκησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς
Οδός Εμπόρων

Θετική γνωμοδότηση έδωσε ΚΑΙ η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Σπάρτης για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας.


Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, στη συνεδρίαση της 16-10-2018, ύστερα από πλατύ και γόνιμο διάλογο θέσεων κι επιχειρημάτων, αποδέχτηκε την τεκμηριωμένη εισήγηση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Β. Βαλιώτη αλλά και το σχετικό αίτημα των κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης, για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες τους. Η ΘΕΤΙΚΗ γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά από την ΟΜΟΦΩΝΗ (κατ’ αρχήν) θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, τη θετική γνωμοδότηση της Τροχαίας Σπάρτης και το ενημερωτικό σημείωμα για «Διερεύνηση μετακίνησης Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης» της Δ/νσης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του δήμου Σπάρτης, που προτείνει τη θεσμική συνέχιση της διαδικασίας για οριστική λήψη της απόφασης, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ για μια οριστική θετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατόν.

Η απόφαση για μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες, σε συνδυασμό με άλλες αναγκαίες δράσεις στρατηγικού χαρακτήρα, ΜΠΟΡΕΙ να ανοίξει το δρόμο, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση και την ίση μεταχείριση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιφέρειας της Σπάρτης αλλά, κυρίως, για τη σημαντική, σύμμετρη και βιώσιμη ανάπτυξη μιας πόλης, η οποία, δυστυχώς, παραμένει ουραγός σε σχέση με τις άλλες πελοποννησιακές πρωτεύουσες. 

Οι κάτοικοι των συνοικιών παραμένουν στις επάλξεις της διεκδίκησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς.

16-10-2018
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ»


Οδός Εμπόρων