Vekrakos
Spartorama | Μαθήματα φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και τον φωτογράφο Βασίλη Νίκα

Μαθήματα φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και τον φωτογράφο Βασίλη Νίκα

Spartorama 04/10/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Μαθήματα φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και τον φωτογράφο Βασίλη Νίκα
Οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος - Μάιος), σε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα από τις 17.30 - 19.30 μ.μ.
Οδός Εμπόρων

Για πρώτη φορά στη Σπάρτη, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης διοργανώνει 8μηνο φωτογραφικό εργαστήρι, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν φωτογραφικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Κύριοι στόχοι του είναι να καταρτιστούν οι συμμετέχοντες με τις βασικές γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης. Υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο δάσκαλος φωτογραφίας και φωτογράφος Βασίλης Νίκας.

Το εργαστήρι πραγματοποιεί έναν κύκλο παρακολούθησης οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος - Μάιος), σε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα από τις 17.30 - 19.30μ.μ. Ημερομηνία έναρξης η Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Η θεματολογία που καλύπτεται σχετίζεται με τη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση, δέκα φωτογραφικές εφαρμογές (Φωτογραφία Τοπίου, Φωτογραφία Φύσης, Μακροφωτογραφία Φύσης, Ταξιδιωτική Φωτογραφία, Νυχτερινή Λήψη, Αστικό Τοπίο, Φωτογραφία Δρόμου, Φωτορεπορτάζ, Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό Πορτραίτο) και λήψεις πορτραίτου καθώς και still life με studio flash.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιείται παρουσίαση φωτογραφιών των μελών, παράδοση μαθήματος και τέλος αναφορά στο έργο ενός σημαντικού φωτογράφου και προβολή ενδεικτικών φωτογραφιών του. Ειδικότερα, κατά την παρουσίαση, κάθε μέλος του εργαστηρίου παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία γίνεται ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας Βασίλη Νίκα και συζήτηση, σχετικά με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση και το νοηματικό περιεχόμενο.

Στο www.vasilisnikas.gr έχετε τη δυνατότητα να δείτε το κοινό πρόγραμμα διδασκαλίας στα εργαστήρια όπου διδάσκει, καθώς και 250 δημιουργικές φωτογραφίες μαθητών του προκειμένου να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο e-mail: lefospartis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6977717676 (Ηλίας Περγαντής).



  



Οδός Εμπόρων