Vekrakos
Spartorama | Σχεδιάζουν την δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης;

Σχεδιάζουν την δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης;

Spartorama 19/09/2018 Εκτύπωση Λακωνία Προσφυγικό
Σχεδιάζουν την δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης;
Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Βουλή
Οδός Εμπόρων

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με αρ. πρωτ. 1718/19.9.2018, με θέμα την δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται σε έγγραφα Λιμεναρχείου Γυθείου, του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τα οποία δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα και σχετίζονται με την πρόθεση των αρχών για τη διάθεση του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Γυθείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ρωτά:

  1. Αν αληθεύει ότι θα δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Γυθείου.
  2. Αν αφενός η φερόμενη ως κυρία του ακινήτου Π.Ε. Λακωνίας συνηγορεί και συναινεί και αν αφετέρου οι στεγαζόμενες στο ΓΕΘΕΑ Υπηρεσίες (Δασαρχείο και Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου) συνηγορούν στα αναφερόμενα του εγγράφου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
  3. Αν έχει ληφθεί υπόψη η πιθανότητα χρήσης του κτηρίου για άλλους σκοπούς, όπως στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη που καταβάλλεται για μισθώσεις κτηρίων ή λειτουργίας του ως κοιτίδα δημιουργίας θέσεων εργασίας για νέους αγρότες του νομού που απασχολούνται αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία – μελισσοκομία και
  4. Αν έχουν ληφθεί υπόψη οι πιθανές αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της λειτουργίας ενός hot spot στον νομό Λακωνίας, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας το οποίο μαστίζεται από ανεργία, έντονες μεταναστευτικές εκροές και ισχυρά εθνικιστικά και ρατσιστικά ρεύματα, που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή του τόπου.


Οδός Εμπόρων